Temizlenmeyen Kaldırımlar, Yayaların Hayatını Tehlikeye Atıyor

İlimizde görülen son yılların en fazla kar yağışı, bazı olumsuzlukları da beraberinde getirdi.

Temizlenmeyen Kaldırımlar, Yayaların Hayatını Tehlikeye Atıyor

Belediyenin kar temizleme çalışmalarında yetersiz kalması, sürücülerin araçlarını yol kenarlarına park etmeleri ve kaldırımların da temizlenmemesi nedeniyle yayaların yollarda yürümek zorunda kalmaları zaman zaman tehlike arz ediyor.
Yol kenarlarında ve kaldırımlarda biriken kar kütleleri vatandaşların ilerlemesini zorlaştırırken bunun yanı sıra eriyen kar sularıyla dolan yol kenarları ve kaldırımlarda yürümek ise dereye girmeye benziyor. Kaldırımların karla kaplı olması nedeniyle yolda yürümeyi tercih eden vatandaşlar can güvenliklerini ise neredeyse hiçe sayıyorlar.
Her fırsatta bu durumdan şikâyetlerini dile getiren vatandaşlar, “Mut Caddesi ve birçok caddenin kaldırımları karla dolu olduğu için yoldan yürümek zorunda kalıyoruz. Ancak burada da arabalara çok yakın gitmek zorunda oluyoruz. Her an kaza riski var. Bir araç fark etmese ya da hızlı bir şekilde gelmiş olsa yürüyen birine çarpar. Onun haricinde yol kenarları ve temizlenen kaldırımlar su içinde. Kar suyu erimiş, kaldırımda göle dönmüş. Belediyenin bir an önce bu işe bir çözüm bulması lazım. Herkes bu durumdan şikâyetçi” ifadelerini kullanarak belediyelerin eksikliklerini dile getirdiler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284