TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken “Başbakanın Müjdesi Esnafa Can Suyu Olacak”

Bilindiği üzere, Başbakan Binali Yıldırım tarafından Esnaf Sigortası Ahilik Fonu ile ilgili Çankaya Köşkünde gerçekleştirilen toplantıda, 50 bin liralık 0 faizli kredinin, müracaat eden ve şartı tutan herkese verilecek olmasının sevindirici olduğu belirtildi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken “Başbakanın Müjdesi Esnafa Can Suyu Olacak”

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'İlk yılı ödemesiz, 3 yıl vadeli, 50 bin liraya kadar verilecek faizsiz kredi için 2016 Aralık ayında 244 bin 980 kişi müracaat etti ve sadece 15 bin kişiye bu kredi verildi. Başbakanımız Binali Yıldırım'ın müracaat edip şartları tutan her esnafa 2017 yılında 50 bin liralık kredinin yeniden verileceğine ilişkin açıklaması esnafımızı ve piyasaları rahatlattı. Bu kredi ile esnaf ve sanatkârlarımız önünü görecek ve piyasada yeni bir hareketlenme meydana gelecek. Esnafa can suyu olacak 0 faizli ilk yılı ödemesiz 3 yıl vadeli 50 bin liralık kredi, şartları taşıyan tüm esnafımıza verilecektir' dedi.

-'2017 YILIN İLK 3 AYINDA KREDİ VERİLMELİ'

2017 yılında kredi için KOSGEB veri tabanına kayıt yaptıran ve şartları yerine getiren tüm esnaf ve sanatkârlara bu kredinin verilmesi ile piyasaların nefes alacağını ve ekonomide bir rahatlama olacağını anlatan Palandöken, '230 bine yakın kişiye yeniden şartların uyması halinde yeni kredi verilecek. Bu soğukta kuyruklarda bekleyen bu insanların emekleri boşa gitmemiş olacak. 50 bin liralık krediden faydalanmak için müracaat eden tüm esnafımıza şans verilmesi ekonomiyi ve piyasaları canlandıracak. Esnaf ve sanatkârımız krediyi büyük bir sevinçle karşıladı. Şimdi isteğimiz bu kredinin yılın ilk 3 ayı içerisinde esnafımıza verilmesi. Bu büyük önem taşıyor.' diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284