Tez Savunmasi Reddedilen Ögrenciye Yeni Hak

Yapilan degisiklikle, tez savunmasi reddedilen lisansütü ögrencisine `yeni bir tez` konusu verilebilecek. Ögrenci talepte bulunursa kendisine tezsiz yüksek lisans diplomasi da verilebilecek.

Tez Savunmasi Reddedilen Ögrenciye Yeni Hak

Lisansüstü Egitim ve Ögretim Yönetmeliginde degisiklik yapildi.
Yapilan degisiklige göre, tez savunmasi reddedilen lisansütü ögrencisine "yeni bir tez" konusu verilebilecek. Ayrica ögrenci talepte bulunursa kendisine tezsik yüksek lisans diplomasi da verilebilecek.
Yönetmeligin, eski ve yeni maddeleri su sekilde:
YENI MADDE
MADDE 5 - Ayni Yönetmeligin 12 nci maddesinin birinci fikrasinin (d) bendi asagidaki sekilde degistirilmistir.
"d) Tez sinavinin tamamlanmasindan sonra jüri tez hakkinda salt çogunlukla kabul, ret veya düzeltme karari verir. Bu karar enstitü anabilim dali baskanliginca tez sinavini izleyen üç gün içinde ilgili enstitüye tutanakla bildirilir. Tezi hakkinda düzeltme karari verilen ögrenci en geç üç ay içinde geregini yaparak tezini ayni jüri önünde yeniden savunur. Tezi reddedilen veya düzeltme sonrasi savunmada reddedilen ögrenciye yeni bir tez konusu verilir veya ögrencinin talepte bulunmasi halinde, tezsiz yüksek lisans programinin ders kredi yükü, proje yazimi ve benzeri gereklerini yerine getirmis olmak kaydiyla kendisine tezsiz yüksek lisans diplomasi verilerek programla iliskisi sona erdirilir. Kendisine yeni bir tez konusu verilen ögrenci ilgili döneme ait ögrenci katki payi veya ögrenim ücretlerini ödemek kosulu ile ögrenimlerine devam etmek için kayit yaptirabilir. Bu durumda, tez ile ilgili sartlari yerine getirmek ve sinavlara katilmak hariç, ögrencilere taninan diger haklardan yararlandirilmaksizin ögrencilik statüleri devam eder."
ESKI MADDE
Yüksek Lisans Tezinin Sonuçlanmasi
MADDE 12- a) Tezli yüksek lisans programindaki bir ögrenci, elde ettigi sonuçlari ilgili senato tarafindan belirlenen yazim kurallarina uygun biçimde yazmak ve tezini jüri önünde sözlü olarak savunmak zorundadir.
b) Yüksek lisans tez jürisi, ilgili enstitü anabilim dali baskanliginin önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu onayi ile atanir. Jüri, biri ögrencinin tez danismani ve en az biri yüksekögretim kurumu içindeki baska bir anabilim dalindan veya baska bir yüksekögretim kurumundan olmak üzere üç veya bes kisiden olusur. Jürinin üç kisiden olusmasi durumunda ikinci tez danismani jüri üyesi olamaz.
c) Jüri üyeleri, söz konusu tezin kendilerine teslim edildigi tarihten itibaren en geç bir ay içinde toplanarak ögrenciyi tez sinavina alir. Tez sinavi, tez çalismasinin sunulmasi ve bunu izleyen soru-cevap bölümünden olusur.
d) Tez sinavinin tamamlanmasindan sonra jüri tez hakkinda salt çogunlukla "kabul", "red" veya "düzeltme" karari verir. Bu karar enstitü anabilim dali baskanliginca tez sinavini izleyen üç gün içinde ilgili enstitüye tutanakla bildirilir. Tezi reddedilen ögrencinin yüksekögretim kurumu ile ilisigi kesilir. Tezi hakkinda düzeltme karari verilen ögrenci en geç üç ay içinde geregini yaparak tezini ayni jüri önünde yeniden savunur. Bu savunma sonunda da tezi kabul edilmeyen ögrencinin yüksekögretim kurumu ile ilisigi kesilir.
Sabah
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284