Thk’den Boynukalin Ve Atik’e Plaket

Ilimizde 2012 yilinda egitim ve ögretime geçmesi planlanan sivil Havacilik Yüksek Okulu’nun binasi olarak kullanilmasi için Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Vakfi’na ait ve üniversite yerleske sahasi içerisinde bulunan 3 bin 150 metrekarelik alandaki binanin Türk Hava Kurumu’na devredilmesini saglayan Vakif Baskani Nazim Boynukalin ile Kurban bayramlarinda sirketine ait araçlari soförüyle birlikte tahsis ederek deri toplanmasinda yardimlarini esirgemeyen isadami Yüksel Atik, Türk Hava Kurumu Genel Baskanligi tarafindan plaket ile ödüllendirildi.

Thk’den Boynukalin Ve Atik’e Plaket
Türk Hava Kurumu Il Temsilciliginde yapilan plaket töreni öncesinde konusan Türk Hava Kurumu Baskani Mahmut Büyükyagci, Türkiye’de Havacilik Yüksek Okulu açilacak 7 ilden birinin de Karaman oldugunu belirterek, “Genel Baskanimiz Osman Yildirim ile görüsmelerimiz ve israrci tutumumuz sonucunda Karaman’a Havacilik Yüksek Okulu açilmasi kararini çikarttirdik. Okulumuz bu yil ögrenci alimina yetisemedi. Ama önümüzdeki yildan itibaren ögrenci alimi yapilacak ve okulumuz egitim-ögretime baslamis olacak. Bu okulun Karaman’a kazandirilmasinda toplanan deri miktarinin payi büyük. Çünkü biz geçtigimiz yil Kurban bayraminda topladigimiz derilerle 81 il içerisinde 21. olduk. Yeni bir Kurban bayrami yaklasiyor. Vatandaslarimizdan istegimiz bugüne kadar Kurumumuza verdikleri destegi sürdürmeleridir. Çünkü toplanan deriler sadece Karaman’da kalmiyor. Bunlarin yüzde 50’si Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi’na devrediliyor. Yüzde 30’u ise Ankara’ya gidiyor. Bu derilerden elde edilen gelirle yangin söndürme uçaklari, Hava ambulanslari aliniyor. Havacilik Yüksek Okullari açiliyor. Suan Türk Hava Kurumu’na ait 650 uçagi yetismis pilot olmadigi için yabanci pilotlar kullaniyor. Ilimize ve diger illere açilacak okullarda yetisecek pilotlarimiz uçaklarimizi kullanacak. Onun için Karamanli hemserilerimizden her zaman oldugu gibi bu kurban bayraminda da destek bekliyoruz. Derilerini kurumumuza bagislamalarini rica ediyoruz” dedi.
Havacilik Yüksek Okulu’nun ilimize kazandirilmasinda emegi geçen ve okul binasini bagislayan Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Vakfi Baskani Nazim Boynukalin’da yaptigi konusmada, “Türk Hava Kurumu Baskani Mahmut Büyükyagci’ya çok tesekkür ediyorum. Çünkü kendisi Karaman’a ikinci bir üniversite kazandirilmasinda en büyük emegi geçen insanlardan birisidir. 7 ile kurulacak bu okulun, Karaman’da bina olmadigi için baska bir ile gitme durumu söz konusu oldugu zaman biz hemen devreye girip basta Sayin Valimiz ve Rektörümüz olmak üzere Vakif Baskani olarak bende dahil olarak Vakfimizin yapmis oldugu binayi Türk Hava Kurumu’na 25 yilligina kullanim hakkini devretmis olduk. Böylece de Karaman’da bir özel üniversite yani Karaman suanda insallah 2012’den itibaren iki tane üniversitesi olan bir sehir konumuna geldi. Buda Karaman’in kalkinmasina en büyük katkilardan birisi olacaktir. Ayrica bu zaman dilimi içerisinde basta Sayin Valimize ve Il Özel Idaresi Baskanina, Genel Sekreterine ve Yönetim Kurulu üyelerine çok tesekkür ediyorum. Çünkü Türk Hava Kurumu Vakfina 10 bin 700 metrekare kurulacak üniversitenin binasinin arsasini vermis oldular. Buda Karaman için büyük bir kazanç olacaktir. Ben Türk Hava Kurumu Baskani Osman Yildirim beye çok tesekkür ediyorum. Gerçekten Karaman için büyük fedakârliklar gösterdiler. Ayriyeten yine Türk Hava Kurumu Vakfi ve ayni zamanda üniversite rektörü Ünal Van beye de tesekkür ediyorum. Çünkü Türkiye’de yeni kurulan bir özel bir üniversite olmasi nedeniyle ve Türkiye’de yetistirilecek pilot ve pilot bakim ekipmanlari ve elemanlarinin Karaman’da yetismesiyle hem Türkiye’den Karaman’a gelecek ögrencilerimiz açisindan hem de Karaman açisindan çok faydali olacagina inaniyorum” dedi.
Isadami Yüksel Atik’de yaptigi konusmada, “Karaman halki ve sizler yakindan bildiginiz üzere bende kamu yararina çalisan kuruluslarimizda çesitli görevlerde bulundum. Bulunmaktan da her zaman onur duydum. Türk Hava Kurumu’nun Karaman’da büyük islerlik kazanmasi, ileriyi görmede Türk Hava Kurumunun varligin hissedilmesi beni çok mutlu ediyor. Türk Hava Kurumunun yaptigi hizmetleri pek çok vatandasimiz bilmez. Türk Hava Kurumu ne is yapar diye merak ederler. Yüce Atatürk’ün söyledigi gibi Istiklal Göklerdedir sözünün bugün ne kadar dogru oldugunu görüyoruz. Sadece Türk Hava Kurumunun bir savas uçagi üretmekten ziyade veya savas egitimi vermekten ziyade insanlik yararina olan hem ülkemizde hem dünyada, ormanlarindan tutunda sagligimiza kadar her türlü imkânlari vatandaslarimiz tarafindan biraz az bilinmekte. Mahmut Bey bu hizmetleri her firsatta anlatmaya çalisiyor. Karaman’da Türk Silahli Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfi var. Bende Nazim beyle birlikte yöneticisiyim. Insallah bu Havacilik Yüksek Okulu buna bir alt yapi olacak. Ben inaniyorum ki Karaman gelecekte uçak imalatina baslayacak. Onunla da ilgili çalismalarimiz var. Ben bu plaketi aldigim için onur duydum. Herkese tesekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra Türk Hava Kurumu Baskani Mahmut Büyükyagci tarafindan Nazim Boynukalin’a, Baskan Yardimcisi Ahmet Çelik tarafindan da Yüksel Atik’e, Türk Hava Kurumu Genel Merkezi tarafindan gönderilen plaketleri takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284