THY, Mehmetçigi Bedava Uçuracak

THY Yönetim Kurulu Baskani Hamdi Topçu, Milli Savunma Bakanligi ile ortaklasa yürüttükleri Mehmetçik`in ücretsiz tasinmasi projesi hakkinda bilgi verdi. THY, Askeri tasima isini tamamen ücretsiz yapacak. TAV da asker yolculardan alan ücreti almayacak.

THY, Mehmetçigi Bedava Uçuracak
Atatürk Havalimani'nda yeni Iç Hatlar Yeni CIP Salonu'nda inceleme yapan THY Yönetim Kurulu Baskani Hamdi Topçu ve TAV Icra Kurulu Baskani Sani Sener, asker yolcularindan ücret almayacaklarini söyledi.
Atatürk Havalimani'nda yeni Iç Hatlar Yeni CIP Salonu'nda inceleme yapan THY Yönetim Kurulu Baskani Hamdi Topçu, Milli Savunma Bakanligi ile ortaklasa yürüttükleri Mehmetçik'in ücretsiz tasinmasi projesi hakkinda bilgi verdi.
Topçu, "Bu konuyla ilgili Milli Savunma Bakanligi ile görüsmelerimiz devam ediyor. Milli Savunma Bakanligimiz bize bu projenin detaylarini verdi. Detaylar üzerinde çalisiyoruz. Bir model olusturma çabasi içindeyiz. Önümüzdeki günlerde Milli Savunma Bakanligi yetkilileriyle tekrar bir araya gelecegiz. Konuyla ilgili net açiklamayi bir iki hafta içinde yapacagiz. Askeri tasima isini tamamen ücretsiz yapacagiz. Milli Savunma Bakanligi ile birlikte çalisarak maliyetleri en asagiya indirecegiz. Bu kapsamda 350-400 bin askerimizi ücretsiz tasiyacagiz" diye konustu.
TAV Icra Kurulu Baskani Sani Sener de askere ücretsiz seyahat konusuyla ilgili kendilerinin de bilgilendirildigine dikkat çekerek, "Bizi askerin ücretsiz tasinmasiyla ilgili olarak Devlet Hava Meydanlari Isletmesi yetkilileri aradi. Kesinlikle biz de asker yolcularimizdan herhangi bir ücret almayacagiz. TAV olarak normal yolcu biletinden aldigimiz bir pay var. Bu parayi Mehmetçik'den almayacagiz. Bildigim kadariyla THY de herhangi bir ücret almayacak" seklinde konustu.
 Kaynak: Haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284