TIMEF Genel Baskani Gürel: “Avrupa Medyasinin Teknigi, Anadolu Medyasinin Pratigi Daha Iyi”

Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açilimi Projesi kapsaminda radyo ve televizyon yayincilarina “Uygulamali Medya Teknolojileri egitimi” verilmeye baslandi. Seminerin açilis konusmasini yapan TIMEF Genel Baskani Sakir Gürel, “Avrupa medyasinin teknigi, Anadolu medyasinin pratigi daha iyi” dedi.

TIMEF Genel Baskani Gürel: “Avrupa Medyasinin Teknigi, Anadolu Medyasinin Pratigi Daha Iyi”

AB Sivil Toplum Diyalogu III çalismalari kapsaminda, merkezi Ankara’da bulunan Iletisim ve Medya Federasyonu TIMEF tarafindan uygulamaya konulan Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açilimi Projesi egitim çalismalari tüm hiziyla devam ediyor.
Simdiye kadar “Medya’da Yeni Iletisim Teknolojileri”, “Medya ve Demokrasi” ve Diksiyon egitimi yapilan, ayrica Anadolu Medyasinin temsilcileriyle birlikte Belçika’ya 8 günlük çalisma ziyareti gerçeklestirilen projede, simdi de online olarak uygulamali medya teknolojileri egitimi yapilmaya baslandi.
Ordu Ünye’de, ÜN TV stüdyolarinda, bazi yerel medya mensuplarinin bizzat da katildigi online egitimi, Belçikali televizyon uzmanlari ve proje ortagi TWIST temsilcileri Francis Bodson ve Roger Roberts veriyor. Bir hafta sürecek ve bu sürede her gün 11.00 – 12.30 saatleri arasinda gerçeklestirilecek egitimin ilk gününe, Türkiye’nin dört bir yaninda yayin yapan 100’e yakin radyo ve televizyonlarin yayin masasi ve teknik personeli online katildi.
Egitimin açis konusmasini TIMEF Genel Baskani Sakir Gürel yapti. Gürel konusmasinda; Avrupa medyasinin teknik anlamda çok ileri düzeyde oldugunu, insan gücü ve teknigi uygulama kabiliyetini, yani pratigi ise Türk medyasinda ileri gördüklerini belirterek, “Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açilimi Projesi’nin amaci Anadolu medyasi ile Avrupa medyasi arasinda entegrasyonu tesis etmektir. Karsilikli iyi örnekleri alarak, sürdürülebilir bir diyalog ve isbirligi saglamaya çalisiyoruz. Bu egitimle de Avrupa medyasinin teknigi ile Anadolu medyasinin pratigini birlestirerek, daha iyi uygulamalarin ortaya çikmasini saglayacagiz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284