Tipide Mahsur Kalan Minibüs 6 Saat Sonra Kurtarildi

Karaman`dan merkeze bagli Elmadagi köyüne giden içerisinde 10 kisinin oldugu köy minibüsü mahsur kaldigi kar ve tipiden 6 saat sonra kurtarilirken, Karaman Emniyet Müdürlügü ekipleri petrol istasyonlarinda bekletilen kamyon sürücülerine kumanya dagitiyor.

Tipide Mahsur Kalan Minibüs 6 Saat Sonra Kurtarildi
Edinilen bilgiye göre, Karaman'dan Elmadagi köyüne giden köy minibüsü Cerit köyünü geçtikten sonra saat 17.00 siralarinda yogun tipi ve karda mahsur kaldi. Il Özel Idaresi'ne bagli ekipler kurtarma çalismasi baslatti ancak yogun kar yagisi ve tipi nedeniyle ilerleyemedi ve geri döndü. Ekipler durumu yakinda bulunan Cerit köyüne bildirdi. Mahsur kalan minibüsün yanina giden köylüler buradaki yolculari kurtararak köylerine getirdiler.
Karaman'dan Ermenek ilçesine giden bir yolcu minibüsü de Çamlik mevkisinde kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldi. Karayollari ekipleri tarafindan kurtarilan minibüs tekrar Karaman'a gönderildi. Karaman Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez'in talimatiyla yolcular Polisevi'nde misafir edildi.
Öte yandan, Polisevinde hazirlanan kumanyalar da yol güzergahinda bulunan petrol istasyonlarinda bekletilen kamyon sürücülerine suyla birlikte ikram ediliyor. Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez de, güzergahda incelemelerde bulundu. Karaman Mersin Karayolu da, Sertavul Geçidi'ndeki yogun kar yagisi ve tipi nedeniyle sabaha kadar ulasima kapatildi. Karaman Konya Karayolu'nda ise ulasim güçlükle saglaniyor. Sariveliler ilçesinin çevreyle baglantili tüm yollarin kapali oldugu, kar ve tipinin yogun sekilde devam ettigi bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284