TKDK Karaman Il Koordinatörlügü’nden 8 Yeni Yatirima Destek

Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu (TKDK) Karaman Il Koordinatörlügü ekonomiye can veren sözlesmeler imzalamaya devam ediyor.

TKDK Karaman Il Koordinatörlügü’nden 8 Yeni Yatirima Destek

Il Koordinatörü Mustafa Bozkurt, IPARD kapsaminda daha önce çikilan çagri dönemleriyle birlikte Il Koordinatörlügünde 88 proje sahibi ile sözlesme imzalandigini ve yatirimi tamamlanan projelere %50 ile %65 oraninda toplam 13.3 Milyon TL hibe destegi saglandigini belirtti. Bununla birlikte, 11 Mayis ile 10 Haziran 2015 tarihleri arasinda proje basvuru kabul süreci gerçeklesen 14. Çagri Döneminde sözlesme imzalamaya hak kazanan 8 adet projenin toplam sözlesme tutari 12 Milyon TL olup, ödenmesi planlanan toplam destek tutari ise 7,5 Milyon TL oldugunu ifade etti.
Il Koordinatörü Mustafa Bozkurt 14. Çagri döneminde sunulan toplam 8 adet projenin sektörel dagiliminin ise su sekilde oldugunu açikladi:
- 3 adet Süt Üreten Tarimsal Isletmelere Yatirim (Inek Sütü Üretim Projesi)
- 2 adet Süt Üreten Tarimsal Isletmelere Yatirim (Keçi Sütü Üretim Projesi)
- 1 adet Süt Üreten Tarimsal Isletmelere Yatirim (Koyun Sütü Üretim Projesi)
- 1 adet Süt ve Süt Ürünlerinin Islenmesi ve Pazarlanmasi (Süt Isleme Projesi)
- 1 adet Süt ve Süt Ürünlerinin Islenmesi ve Pazarlanmasi (Süt Toplama Merkezi Projesi)
IPARD programiyla hayat bulan bu önemli projelerle, bir yandan Ilimiz ekonomisine büyük destek ve istihdam olanaklari saglanacak, bir yandan da ülke ekonomisine katki saglanacaktir
TKDK Karaman Il Koordinatörü Mustafa Bozkurt, önümüzdeki dönem proje çagrilarina ilimizdeki potansiyel yatirimcilarin daha fazla ilgi göstereceklerini bekledigini ifade etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284