Togolu Isadamlari KGRT’yi Ziyaret Etti

Türkiye Isadamlari ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) Istanbul’da bu yil 18’incisini düzenledigi Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü’ne katilan Togolu isadamlari hafta sonunda ilimizdeydi.

Togolu Isadamlari KGRT’yi Ziyaret Etti

Karaman Aktif ve Sanayici Isadamlari Dernegi Yönetim Kurulu ve üyeleri ile kahvaltida bir araya gelen heyet Karaman Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bazi firmalari ziyaret etti.
Isadamlari ilimizde bulunan basin yayin kuruluslarini da ziyaret edip genis bilgiler aldilar. KGRT’yi ziyaretleri sirasinda konusan KASIAD Baskani Ahmet Kilinç, TUSKON’un programi çerçevesinde ilimize gelen Togolu isadamlari ile ilimizde bulunan sanayicilerimiz yaptiklari görüsmeler olumlu sonuçlandi. Türkiye’nin, dünyanin bu tür programlara ihtiyaci var. Ülkemizin çok önemli bir potansiyeli var ve ekonomik anlamda istikrari yakalamak ve ihracat degerlerini arttirmak için TUSKON çok önemli ticaret köprüleri kuruyor. Türkiye’deki tüm sivil toplum örgütlerinden ayni hassasiyeti bekliyoruz” dedi.
Togo’daki Türk okullarinda ögretmenlik yapan grup sorumlusu Ramazan Yasar, gerek TUSKON’un Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü programinin gerek Karaman’daki ziyaretin verimli geçtigini belirtti. Yasar, Togolu is adamlarinin Türkiye’deki is görüsmelerinin beklentilerinin üzerinde oldugunu söyleyerek, somut adimlarin ülkelerine döndükten sonraki degerlendirmelerden sonra atilacagini dile getirdi. Karaman’da da özellikle un ve makarna sektörü ile ilgili ziyaretlerin oldugunu ifade eden Yasar, tarihi yerler ile yerel gazete ziyaretlerinin de Togolu heyet açisindan farkli bir program olduguna degindi.
Togo’da agirlikli insaat sektöründe faaliyeti oldugunu belirten Dela Yao Metanou, Türk insaninin sicakkanliligi ve misafirperverliginin dikkati çeken en önemli nokta oldugunu söyledi. Metanou, Togo’nun disa bagli bir ekonomisi olmasi nedeniyle yatirima açik bir ülke oldugunu söyleyerek is görüsmelerinde bu durumu degerlendirmeye çalistiklarini dile getirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284