Tohumlar Minik Ellerde Yeserecek…

Il Milli Egitim Müdürlügü, Orman Isletme Il Müdürlügü ve ÇEKÜD (Çevre Kuruluslari Dayanisma Dernegi) isbirligiyle organize edilen “Minik Ellerden Büyük Isler Tohumdan Fidana Projesinin” ikinci etkinligi Babaoglu Koleji’ nde gerçeklestirildi.

Tohumlar Minik Ellerde Yeserecek…

Bir yil içinde Karaman’daki 50 bin ögrencinin 50 bin tohumu toprakla bulusturmasinin amaçlandigi Minik Ellerde Büyük Isler Tohumdan Fidan Projesi kapsaminda Babaoglu Koleji’ nin, 4., 5., 6. ve 7. sinif ögrencilerinden olusan 200 kisilik ögrenci grubuna egitim verildi. Yapilan egitimin ardindan ögrencilere dagitilan tohumlar, ögrenciler tarafindan fidan haline gelinceye kadar evlerinde yetistirilecek. Daha sonra fidanlar okul bahçesine ekilerek her ögrencinin bir agaci oksijen verecek.
ÇEKÜD Baskanligi ve Babaoglu Koleji Müdürlügü’nden yapilan ortak açiklamada, “Proje ile birlikte topraklarinin önemli bir kismi çöllesen ve erozyon tehdidi altinda bulunan ülkemizde insan eliyle yok alan ormanlarimizin yine insan eliyle kurulmasina katki saglayacagimiza inaniyoruz. Bu uygulama, gelecegimizin teminati olan yavrularimizi temelden bilinçlendirerek, medeniyetin bir göstergesi olan yesile ve dogaya sahip çikmalarina yardimci olacaktir. Ayrica, doga, orman ve agaç sevgisini artirmada, çevre bilincini gelistirmede önemli konulardan biri de tohumdan fidan yetistiriciligini sürdürülebilir tekniklerle gelistirmektir. Minik ellere bu konuda da bilinçlendirilmistir. Bu projenin ilimize, ülkemize ve insanliga hayirli olmasini diler ve emegi geçenlere tesekkür ederiz.” denildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284