Toki Isçi Konutlari Hizla Yükseliyor

Karaman Belediyesi`nin projelerinden olan ve Organize Sanayi isçilerine yönelik yapimina baslanan konutlar hizla yükseliyor. Isçi konutlarinda yogun bir çalisma var.

Toki Isçi Konutlari Hizla Yükseliyor

Karaman Belediyesi ve TOKI isbirliginde yapimina baslanan isçi konutlarinda binalar hizla yükseliyor. Geçtigimiz Haziran ayinda baslanan çalismalarda, yaklasik iki aylik bir süre içerisinde önemli mesafe kat edildi. 16 blok halinde yapilacak olan konut projesi içerisinde toplam 428 konut yer aliyor.
“Hayata geçirdigimiz konut projeleri ile vatandaslarimizin uygun fiyatlarla zorlanmadan konut sahibi olmalarini sagliyoruz” diyen Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, isçi konutlari çalismalari hakkinda sunlari kaydetti:
"Belediyemizin en önemli projelerinden birisi olan isçi konutlarinda çalismalar hizla devam ediyor. Baktigimiz zaman kisa zaman içerisinde binalarin hizla yükseldigini görüyoruz. Toplam 428 konutun yer aldigi proje kapsaminda; 300 kisilik bir cami, 32 derslikli ilkögretim okulu, spor kompleksleri ve yesil alanlar yapilacak. Bir kaç etapla 5 bin konut yapmayi hedefliyoruz. Bu konutlari sadece OSB çalisanlari ile sinirli tutmayacagiz. Karaman’da en az 1 yildir sigortali olarak çalisan vatandaslarimiz bu imkândan faydalanabilecekler. Ayrica hükümetimizin emekli vatandaslarimizin ev sahibi olabilmelerine yönelik bir çalismasi oldu. Bu konut projelerinde emekli vatandaslarimizin da faydalanmalari için gerekli çalismalari yapacagiz" dedi.
TOKI konutlarina, yeni müracaat alinip alinmayacagi konusunda vatandaslarin siklikla soru yönelttigini söyleyen Baskan Çaliskan, "Su asamada yeni talepler alinmamaktadir. Yeni talepler alinacaginda vatandaslarimiza genis kapsamli duyurularimizi yapacagiz" diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284