TOKI Konutlarina KDV Ayricaligi Yok!

Basbakanlik Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI), konut satis islemlerinde uygulanacak yeni Katma Deger Vergisi (KDV) oranlarinda, kendilerine yönelik bir muafiyet bulunmadigini bildirdi.

TOKI Konutlarina KDV Ayricaligi Yok!

TOKI'den yapilan açiklamada, 07 Ocak 2013 tarihinde çesitli basin organlarinda yer alan, Insaat Müteahhitleri Konfederasyonu (IMKON) Genel Baskanligi tarafindan, TOKI ile ilgili olarak belirtilen görüsler üzerine kamuoyunun dogru bilgilendirilmesi amaciyla açiklama yapilmasina gerek duyuldugu bildirildi.
Idarenin mülkiyetinde bulunan konutlarin satis islemlerinde konu KDV oranlarinin, Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazete'de yayimlanan 30 Aralik 2007 tarih 26742 sayili ilanindaki 2007/13033 sayili "Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Deger Vergisi Oranlarinin Tespitine Iliskin Karari"i geregince konut net yüzölçümüne göre yüzde 1 ve yüzde 18 olarak uygulandigi belirtildi.
24 Aralik 2012 tarihli 2012/4116 sayili Bakanlar Kurulu karari hatirlatilan açiklamada, "Büyüksehir Belediyesi Kanunu kapsamindaki büyüksehirlerde lüks veya birinci sinif insaat olarak yapilan ve ruhsatin sonradan revize edilip insaat kalitesinin yükseltilmesi hali de dahil olmak üzere, yapi ruhsatinin alindigi tarihte, üzerine yapildigi arsanin 1319 sayili Emlak Vergisi Kanunu'nun 29. Maddesine istinaden tespit edilen arsa birim metrekare vergi degeri; Besyüz Türk Lirasina kadar olan konutlarin tesliminde yüzde 1, besyüz Türk Lirasi ile bin Türk Lirasi (bin Türk Lirasi hariç) arasinda olan konutlarin tesliminde yüzde 8, bin Türk Lirasi ve üzerinde olan konutlarin tesliminde yüzde 18 uygulanir, hükmü getirilmistir" denildi.
Açiklamada, "Uygulamaya konulan düzenlenmede Idaremizin konut satis islemlerinde herhangi bir KDV muafiyeti bulunmayip, Idaremiz 24.12.2012 tarihli ve 2012/4116 sayili Bakanlar Kurulu Karari geregince KDV uygulamasina tabidir. Buradan anlasilacagi üzere, TOKI'nin KDV'den muaf olmasi ve haksiz rekabet dogmasi gibi bir durum söz konusu degildir" ifadelerine yer verildi.
Kaynak: IHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284