Toki Köylere Prafabrik Aile Sagligi Merkezi Ve Eczane Kuracak

Basbakanlik Toplu Konut Idaresi (TOKI) konut projelerinin yani sira ihtiyaç duyulan bölgelere saglik hizmeti götürecek sosyal donatilara hiz verdi. Idare, Saglik Bakanligi ile isbirliginde büyük çogunlugu köylere yönelik 94 Aile Sagligi Merkezi (ASM) ve eczane projesini uygulamaya koydu.

Toki Köylere Prafabrik Aile Sagligi Merkezi Ve Eczane Kuracak
Köylere prefabrik olarak insa edilecek Aile Sagligi Merkezlerinde polikliniklerin yani sira acil müdahale odasi da yer alacak. TOKI'den yapilan açiklamaya göre, kurum bugüne kadar 157 hastane insa ettigini, yeni yapilacak hastanelerden 24'ü ihale asamasina, 32 hastane projesi de hazirlik asamasina geldigi bildirildi. Açiklamada, bugüne kadar 90 Saglik Ocagi'ni da vatandasin hizmetine sundugunu bildirildi. Saglik sistemine 157 hastane ve 90 saglik ocagi kazandiran TOKI, simdi de köylerdeki vatandaslarin saglik sorunlarina çözüm getirecek projeyi uygulamaya koydu. Idare köylere 94 Aile Sagligi Merkezi (ASM) ve eczane insa edecek.
ACIL MÜDAHALE YAPILABILECEK
Büyük çogunlugu köylere yapilacak ASM ve eczaneler hizli bir sekilde vatandasin hizmetine sunulabilmesi amaciyla prefabrik malzemelerden insa edilecek. ASM'lerde aile planlamasi odasi, asi odasi, acil müdahale odasi, laboratuar, poliklinik ve arsiv odasi bulunacak. Kaloriferli sistemle isitilacak ASM'lerde jeneratör de yer alacak. Prefabrik malzemeden insa edilecek ASM'lerde isi yalitimi için dis cephesine mantolama yapilacak. Aile Sagligi Merkezlerinde reçetesi yazilan vatandaslarin ilaç ihtiyaçlarini aninda karsilayabilmeleri amaciyla projeye eczane de dahil edildi. 14 ASM'nin ihalesi yapildi Toplu Konut Idaresi köylerde yasayan vatandaslarin saglik sorunlarina önemli çözüm saglayacak 14 ASM ve eczanelerin ihalesini 12 Ekim'de gerçeklestirdi. Ihalesi yapilan ASM ve eczaneler söyle:
"Hatay Samandag'da üç hekimlik ASM, Hatay Antakya Avsuyu'nda iki hekimlik ASM, Hatay Antakya Altinçag'da 2 hekimlik ASM, Mersin Gülnar Alanbogaz'da iki hekimlik ASM ve eczane, Merzin Mezitli Tece'de üç hekimlik ASM ve eczane, MersinToroslar Aslanköy'de iki hekimlik ASM ve eczane, Mersin Tarsus'da 6 hekimlik ASM, Adana Yumurtalik'ta üç hekimlik ASM ve eczane, Osmaniye Toprakkale'de üç hekimlik ASM, Osmaniye Sumbas'da üç hekimlik ASM ve eczane, Kilis Merkez'de alti hekimlik ASM, Karaman Ayranci'da üç hekimlik ASM, Balikesir Ivrindi'de alti hekimlik ASM ve eczane, Balikesir Susurluk'ta alti hekimlik ASM ve eczane."
TOKI 28 Ekim'de ikinci ASM ve eczane ihalesi açiyor. Bu ihale ile de Giresun Bulançik Kovanliklar'da üç hekimlik ASM ve eczane, Agri Patnos Ergeçli, Kazanbey ve Ortadamla'da iki hekimlik ASM kurulacak. Idare önümüzdeki günlerde diger ASM'ler için de ihale süreci baslatacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284