TOKI, `Sigarasiz Blok`a Yesil Isik Yakti

Bagimliliga ve Sigaraya Hayir Dernegi`nin talebini inceleyen Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) ‘Sigarasiz Yesil Blok` uygulamasina yesil isik yakti.

 TOKI, `Sigarasiz Blok`a Yesil Isik Yakti

Yeterli müracaata ulasilmasi halinde sitede bir blok, sigara içilmeyen alan olarak belirlenebilecek. Bu sayede sigaradan rahatsiz olan bireyler bir blokta toplanabilecek.
Bagimliliga ve Sigaraya Hayir Dernegi, TOKI'ye sigarasiz konut projesi ile ilgili bir protokol taslagi gönderdi. ‘Sigarasiz Yesil Blok' uygulamasi adini tasiyan protokol, TOKI yetkilileri tarafindan incelendi. TOKI Baskan Yardimcisi Mehmet Murat tarafindan gönderilen yazida, "Sigarasiz Konut Projesi çerçevesinde yaptiginiz çalismalar dogrultusunda sigarasiz konut üretimine baslangiç olarak Istanbul'a idaremize ait bir blogun ‘sigarasiz yesil blok' olarak tahsisi dogrultusunda hazirlamis oldugunuz protokol taslagi degerlendirilmek üzere idaremize sunulmustur." ifadesi yer aldi.
TOKI'nin yaptigi konutlarin örnek yerlesimler olarak tasarlandigina dikkat çeken Murat, "Idaremizce ülkemiz genelinde sunumu gerçeklestirilen toplu konut projeleri bir insan hakki olan barinma ihtiyacini karsilamanin yaninda, saglik ve egitim basta olmak üzere vatandaslarimizin ihtiyaçlari için gerekli donatilarin da düsünüldügü, çagdas normlarda sosyal açidan bütünlesmis yasanabilir örnek yerlesimler olarak tasarlanmaktadir." ifadelerini kullandi.
'PROJE ÇOK DEGERLI BIR ÇABA'
‘Sigarasiz Yesil Blok' projesinin degerli bir çaba olduguna vurgu yapilarak uygulama hakkinda su bilgiler verildi: "Idaremizce proje alanlarindaki mevcut talebi ve ihtiyaci tespit etmek, gerçeklestirilecek yatirimi planlamak amaciyla ilgili valilikler, kaymakamliklar ve belediyelerle birlikte organize edilen ön talep toplama çalismalarinin sonuçlarina göre belirlenen ve idare uygulamalarinin yüzde 85'ini olusturan sosyal nitelikli konut projelerinde degerlendirilebilecegi düsünülmektedir. Bahse konu proje idaremizin sosyal konut uygulamalarinda uygulama öncesi toplanan sosyal talep örgütlenmesi kapsaminda konut sahibi olmak isteyen kisilere sorularak yeterli talep toplandigi takdirde yapilmasi muhtemel toplam konut sayisi da belirlenerek baslatilabilecektir.
Talep örgütlenmesi sürecinde yapilacak tespitleri takiben uygulamanin hayata geçirilmesi yönünde tarafinizca hazirlanmis protokol hükümleri degerlendirilecek ve idaremizin konut satis kosullari mevcut satis yönetmeligi ve gayrimenkul satis sözlesmelerine uygunlugu saglanacaktir. Idaremizin konut sunumuna yönelik ülke genelinde sürdürdügü faaliyetlerine paralel olarak uygulamalarinda süreci iyilestirmek, kaliteyi artirmak ve yeni projeleri gelistirmek yönündeki yaklasimi çerçevesinde proje önerinizin gündemimizde oldugu konunun idaremizce tespit edilecek sosyal nitelikli konut projelerimizin yukarida bahsi geçen talep örgütlenmesi sürecinde ele alinacaktir."
KURAL: PROJE IÇIN CUMHURBASKANI ILE GÖRÜSTÜK
Bagimliliga ve Sigaraya Hayir Dernegi Baskani Orhan Kural da, projeye bütün vatandaslardan ilgi beklediklerini söyledi. Projeyi hayata geçirebilmek için 6 ay beklediklerini ve Cumhurbaskani Gül ile görüsme yaptiklarini kaydeden Kural, "Vatandasin buna ilgi göstermesi ve müracaat etmesini bekliyoruz. Her yapilan binada bir blok yesil sigarasiz blok ilan edilecek. Ev satin alinmadan önce isteyen protokol imzalayacak. Bu ise gönüllü olan insanlarin bir arada toplanmasini istiyoruz. Böylelikle bu uygulananin dünya basininda yer almasini istiyoruz. Bu dünyada bir ilk olacak. Amerika'da birkaç apartman yapmis bunu. Ama devlet eliyle ilk kez oluyor. Sigarayi bir evde içtiginiz zaman diger katlara bile ulasabiliyor. Balkona çikiyorlar, disariya izmarit atiyorlar. Tertemiz bir apartman olacak. Biraz yogun bir sirket. Biz talep ettik. 6 ay ugrastim. ‘Sigara kötü ama bizim görevimiz degil' dediler. Cumhurbaskani ile görüstüm konuyu. Sonunda böyle bir karar alindi." seklinde konustu.
Haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284