TOKI`den 15 Bin Liraya Is Yeri, 64 Bin Liraya Konut

Basbakanlik Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI), aralarinda Karaman`in da bulundugu 40 ilde 133 is yeri ve 25 konutu satisa çikardi.

TOKI`den 15 Bin Liraya Is Yeri, 64 Bin Liraya Konut

Yarin düzenlenecek açik artirmada is yerleri 15 bin lira, konutlar 64 bin liradan baslayan fiyatlarla, yüzde 15 pesin 120 ay vadeyle satisa sunulacak.
TOKI'den yapilan açiklama göre, piyasa kosullarinda ev ve is yeri sahibi olamayan vatandaslara düsük maliyetli çözümler üreten Idare, bu kapsamda 158 konut ve is yerini cazip fiyatlarla açik arttirma yöntemiyle satisa sundu.
Bu tasinmazlar arasinda Ankara'nin turizm merkezlerinden Beypazari'nda is yerleri de bulunuyor. 42 metrekare büyüklügündeki is yerlerinin fiyatlari 18 bin lira ile 21 bin lira arasinda degisiyor.
Ankara protokol yolunda bulunan 153 metrekare büyüklügündeki is yeri de 145 bin liradan teklife açilacak.
Idare'nin satisa çikardigi tasinmazlar arasinda Izmir Torbali'da bulunan 132 metrekare büyüklügündeki is yeri 62 bin lira, Diyarbakir Merkez Üçkuyular'daki 48 metrekare büyüklügündeki is yeri de 15 bin lira muhammen bedelle aliciya sunulacak.
Ankara Polatli 1. etapta 120 metrekare büyüklügünde 3 arti 1 konut 87 bin liradan, Polatli 2. etaptaki konutlar 121 liradan, Sincan Yenikent'teki 135 metrekare büyüklügündeki 3 arti 1 konut da 85 bin liradan teklife açilacak.
-Satisa sunulan tasinmazlar 40 ilde-
Satisa sunulan tasinmazlar, Istanbul, Ankara, Izmir, Bursa, Adana, Sakarya, Balikesir, Karaman, Tokat, Samsun, Osmaniye, Kahramanmaras, Diyarbakir, Gaziantep, Konya, Yozgat, Burdur, Kirsehir, Nigde, Trabzon, Zonguldak, Agri, Çorum, Edirne, Aydin, Eskisehir, Kocaeli, Mersin, Ordu, Yalova, Giresun, Isparta, Kayseri, Kirikkale, Malatya, Mardin, Nevsehir, Sivas, Sirnak ve Van illerinde bulunuyor.
Açik artirmaya iliskin bankacilik hizmetleri, Halk Bankasi ve Ziraat Bankasi tarafindan yürütülecek, basvurular ve teminatlar bu bankalarin yetkilendirilmis subeleri araciligiyla kabul edilecek. Ayrica, açik artirma gününde müzayedenin yapilacagi salonlarda kurulacak stantlarda basvuru kabul edilecek.
Basvuru sirasinda, muhammen bedeli 20 bin liraya kadar olan tasinmazlar için 2 bin, muhammen bedeli 100 bin liraya kadar olanlar için 5 bin, muhammen bedeli 100 bin-200 bin lira arasindakiler için 10 bin, muhammen bedeli 200 bin liranin üstünde olan tasinmazlar için 50 bin lira katilim teminati alinacak.
Bütün tasinmazlar açik artirmaya vadeli muhammen bedellerle çikacak, bankada yapilacak sözlesme imzalama asamasinda, dileyen katilimcilar pesin ödeme talebinde bulunabilecek. Bu durumda, tasinmazlar için pesin ödeme indirimi yapilmayacak.
Yarin saat 14.00'te yapilacak is yeri ve konut satis müzayedesi Eskidji firmasinin Istanbul'daki merkezinde ve TOKI'nin Ankara Bilkent'teki merkez binasinda canli baglanti yoluyla gerçeklestirilecek. Adana Seyhan'daki Mavi Sürmeli Otel'den de sesli baglanti yapilarak teklifler alinabilecek.
Satisa sunulan tasinmazlar hakkinda ayrintili bilgiye ''www.toki.gov.tr'' ve ''www.eskidji.com'' internet adreslerinden ulasilabilecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284