TOKI`den Indirim Müjdesi

Basbakanlik Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI), borcunu ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve is yeri alicilarindan gelen talep üzerine indirim kampanyasi düzenledi.

TOKI`den Indirim Müjdesi

Idare, indirim kampanyasinda, hak sahiplerine pesin ve üç ay vadeli olmak üzere iki ödeme alternatifi sunuyor. Buna göre, borç bakiyesini pesin ödeyecekler yüzde 20, üç ay vadeli esit taksitler halinde kapatanlar ise yüzde 17 indirimden yararlanacak.
Kampanya kapsaminda indirimden faydalanmak isteyenler, konut kredisi de kullanabilecek.
BASVURULAR 22 NISAN'DA
Indirim kampanyasi için basvurular 22 Nisan-17 Mayis arasinda yapilacak.
Indirimden yararlanmak isteyenlerin, basvuru tarihi itibariyla ödemekle yükümlü olduklari taksitlerini yatirmalari gerekiyor. Bu çerçevede kampanyaya katilanlarin Nisan 2013 dönemine ait taksiti ödemis olmalari sarti aranacak.
TOKI'nin indirim kampanyasindan yararlanmak isteyen konut ve is yeri sahipleri, 22 Nisan–17 Mayis arasinda satis islemlerini gerçeklestiren bankaya basvurabilecek. Bu tarihten sonraki borç kapatmalarinda, söz konusu indirim oranindan yararlanilmasi mümkün olmayacak.
Kampanyadan, satislari 2011 sonuna kadar gerçeklestirilmis ve geri ödeme taksiti 2011 sonuna kadar baslamis, geri ödemeleri devam eden konut ve is yerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerle ''Arsa Karsiligi Gelir Paylasimi Projeleri'' indirim kampanyasina dahil edilmedi.
Kampanyanin indirim oranlari belirlenirken, enflasyonla bankalarin kredi faiz oranlari dikkate aliniyor. TOKI, bankalardan faizle kredi almak yerine borç bakiyelerinde indirim yapip erken tahsil yöntemini tercih edebiliyor.
TOKI'nin konut ve is yerleri için uygulayacagi 2013 indirim kampanyasi hakkinda Idarenin ''www.toki.gov.tr'' adresinden ayrintili bilgi edinilebilir.
Sabah
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284