TOKI`den Küçük ve Orta Ölçekteki Isletmecilere Büyük Firsat

Basbakanlik Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI), küçük ve orta ölçekte yeni bir isyeri açmak isteyen isletmecilere ve yatirimcilara “özel kosullarda” isyeri satisi gerçeklestirecek. Envanterinde bulunan isyerlerini yüzde 120 ay vadeli satisa çikaran TOKI, yüzde 10 pesin 240 ay vade ile isyeri satisina çikiyor.

TOKI`den Küçük ve Orta Ölçekteki Isletmecilere Büyük Firsat

TOKI, açik artirma yöntemiyle aralarinda Istanbul, Ankara, Eskisehir, Adana ve Gaziantep gibi metropol illerin bulundugu 33 ilde 166 isyeri ve 12 konutu satacak. Tasinmazlar üç ayri ödeme sekli ile satisa sunulacak. Bu kapsamda yüzde 10 pesin 240 ay vade, yüzde 10 pesin 120 ay vade ve yüzde 15 pesin 120 ay vade seçenekleri ile konut ve isyerlerinin satisi gerçeklestirilecek.
YÜZDE 10 PESIN 240 AY VADE
TOKI’nin yüzde 10 pesin 240 ay vade ile satisini gerçeklestirecegi isyerleri; “Trabzon-Bahçecik 2. Etap, Trabzon-Merkez Zagnos Vadisi, Zonguldak-Devrek Çaydegirmeni, Gaziantep-Islahiye, Gaziantep-Merkez Beylerbeyi, Nigde-Bor 5. Bölge, Bayburt-Merkez Singah, Malatya-Beydagi, Edirne-Ipsala, Ankara Protokol Yolu 4. Bölge, Ordu-Gölköy, Konya-Beysehir, Kayseri-Yahyali, Giresun-Alucra, Balikesir-Merkez Aysebaci 2. Bölge, Bursa-Nilüfer Kayapa, Osmaniye-Merkez Yaveriye, Tokat-Merkez Dedeli, Karaman-Merkez Yesilada, Kahramanmaras-Afsin, Kahramanmaras-Türkoglu, Yozgat-Bogazliyan, Yozgat-Merkez Eskipazar, Çorum-Merkez Celilkiri ve Sakarya-Adapazari Korucuk’ta” bulunuyor.
YÜZDE 10 PESIN 120 AY VADE
TOKI’nin Istanbul-Bahçesehir Projesi’ndeki satisa sunacagi isyerleri de yüzde 10 pesin 120 ay vadeli olarak satilacak.
Idare satisa çikardigi diger tasinmazlarin satisini da yüzde 15 pesin 120 ay vadeli olarak gerçeklestirilecek.
33 ILDE 178 TASINMAZ
TOKI’nin satisa sundugu tasinmazlar; Ankara, Istanbul, Adana, Balikesir, Bursa, Bayburt, Çanakkale, Çorum, Denizli, Edirne, Eskisehir, Gaziantep, Giresun, Kahramanmaras, Karaman, Kayseri, Kirklareli, Konya, Malatya, Mersin, Nigde, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Tekirdag, Tokat, Trabzon, Tunceli, Yozgat ve Zonguldak illerinde bulunuyor.
16 Nisan 2013 Sali günü saat 14.00’da yapilacak isyeri ve konut satis müzayedesi Eskidji firmasinin Istanbul’daki merkezinde gerçeklestirilecek. Müzayedeye TOKI merkez binasindan canli baglanti yoluyla ve www.eskidji.com internet adresinden de söz konusu tasinmazlar için teklif verilebilecek.
Müzayedeye katilmak isteyen gerçek veya tüzel kisilerin müzayededen önce banka hesabina veya toplanti günü salonlarda kurulacak veznelere katilim teminati olarak talip olduklari tasinmazlarin her biri için ayri ayri ödeme yapacak. Muhammen bedeli 20 bin liraya kadar olan tasinmazlar için 2 bin lira, muhammen bedeli 100 bin liraya kadar olanlar için 5 bin lira, muhammen bedeli 200 bin liraya kadar olanlar için 10 bin lira, muhammen bedeli 200 bin liranin üstünde olan tasinmazlar için için 50 bin lira katilim teminati alinacak.
Bütün tasinmazlar açik artirmaya vadeli muhammen bedellerle çikacak, bankada yapilacak sözlesme imzalama asamasinda, dileyen katilimcilar pesin ödeme talebinde bulunabilecek. Bu durumda, tasinmazlar için pesin ödeme indirimi yapilmayacak.
Satisa sunulan tasinmazlar hakkinda ayrintili bilgiye www.toki.gov.tr ve www.eskidji.com internet adreslerinden ulasilabilecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284