Toktay: “Gereksiz Harcamalarla Odanin Parasini Ziyan Edemeyiz”

4 Mayis’ta yapilacak olan Ticaret ve Sanayi Odasi seçimlerine kisa bir süre kala mevcut Baskan Mustafa Toktay’da yeniden aday oldugunu açikladi.

 Toktay: “Gereksiz Harcamalarla Odanin Parasini Ziyan Edemeyiz”

Polisevi’nde bir basin toplantisi düzenleyen ve 29 Ocak 2009 yilindan buyana Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi’ni yönetim kurulunda bulunan arkadaslariyla birlikte yönettiklerini belirten Toktay, “Iyisiyle kötüsüyle 4.5 yili geride biraktik. Elbette iyi yaptigimiz islerde, kötü yaptigimiz islerde olmustur. Ama biz yürekten inanarak yanlis yapmadan bu faaliyetlerimizi sürdürdük. Bulundugumuz mevki ve makami ne sahsim, ne yönetim kurulu üyelerim nede meclis üyelerim adina hiçbir zaman olumsuz ve kendi çikarlarimiz için kullanmadik. Karaman'in çikarlarini ön planda tuttuk odamizin ve odamiz üyelerinin çikarlari ön planda tutarak çalismalar yaptik. Bu çalismalari yaparken birlikte bereket, rahmet, ayrilikta azap var diye bütün iktidar, muhalefet partileri, sivil toplum kuruluslari ve ilimizin bürokrasisi ile son derece barisik birlikte Karaman sorunlarina sahip çikacak sekilde çalismalar yürüttük. Bu çalismalarimiz esnasinda sayin Milletvekillerimiz götürdügümüz her proje ve sorunla yakinen ilgilendiler ve bize yardimci oldular” dedi.

Toktay, bu birlik ve beraberlik içerisinde yürütülen çalismalardan Oda ve üyelerinin kazançli çiktigini ifade ederek, “Bundan sonrada bu birlikteligi güçlendirerek devam ettirecegimize inancimiz tam. Bütün aday arkadaslarima ve beraber hareket eden arkadaslarima basarilar diliyorum. Hangi aday arkadasimiz için hayirliysa o olsun. Çünkü biz seçim çalismalari boyunca arkadaslarimdan hep bunu rica ettim. Seçim süreci geçici, olumlu olumsuz seyler konusmayalim. Birbirimizin cenazesine gelecegiz. Dügünlerine katilacagiz. Yüz yüze bakacagiz. Hiç kimseyle ilgili olumsuz laf sarf edilmesin dedim. Yine ayni dogrultuda duruyorum. Bunlari birlikte basaracagimiza inaniyorum. TOBB’la, hükümetle, milletvekillerimizle, Karaman’daki siyasi partilerle, sivil toplum kuruluslari ve il bürokrasisi ile uyum içerisinde bunu basaracagimiza inaniyorum” diyerek sözlerini tamamladi.
Basin mensuplarinin sorularini da yanitlayan Toktay, "Oda olarak yurt disinda neden faaliyetlere gidilmiyor" sorusuna, "Kendi cebimizden para harcarken çok rahat harcariz ancak odanin bir kurusunu dahi harcarken çok dikkatli olmaliyiz. Oda yönetimi olarak gereksiz harcamalardan kaçiniyoruz. Yurt disi gezilerine katilacak üyelerimize herkes kendi masrafini karsilasin dedigimiz zaman bu programlara katilim olmuyor. Odanin parasi herkesin parasi, binbir emekle kazaniliyor. Gereksiz harcamalarla zayi edemeyiz” dedi.
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284