Toktay: “Karaman’in Gelecegi Için Kurumlar Arasindaki Kopuklugu Gidermemiz Gerek”

Ticaret ve Sanayi Odasi’nin hem yeni binasinin tanitimini yapmak hemde Karaman’la ilgili konularin istisaresini yaptigi toplantilar sürüyor.

Toktay: “Karaman’in Gelecegi Için Kurumlar Arasindaki Kopuklugu Gidermemiz Gerek”
19 Aralik Çarsamba günü Odada verilen sabah kahvaltisina Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay, Meclis Baskani Gökhan Alkan, Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Ekrem Bastug, Meclis Baskani Hüseyin Yildizbas, AK Parti Il Baskani Kerim Dereli, Merkez Ilçe Baskani Celalettin Güngörer, CHP Il Baskani Ahmet Ertugrul, Merkez Ilçe Baskani Mustafa Cem Kagnici, MHP Il Baskani Ismet Hatipoglu, Eczacilar Odasi Baskani Osman Ünsal, Sulama Birligi Baskani Mustafa Degirmencioglu, Muhtarlar Dernegi Baskani Yahya Soytürk, Ziraat Odasi Baskani, Esnaf Odalari Birligi’ne üye meslek gruplarinin baskan ve temsilcileri ile basin mensuplari katildi.
Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Toktay burada yaptigi konusmada, kurumlar arasi iliskilerin gelistirilmesi durumunda Karaman’a daha olumlu katkilarinin olacagini belirterek, “Bu toplantiyi çok önemsiyorum ve gelecekte de devam etmesini çok arzuluyorum. Buradaki arkadaslarimizin uygun gördügü sekildi 2 veya 3 ayda bir araya gelerek Karaman’in sorunlari veya gündemindeki konular konusulup tartisilabilir. Ortak bir uzlasma saglanarak onun takipçisi olunur diye düsünüyorum. Su anda Karaman’da maalesef kurumlar arasinda bir kopukluk var. Bunu gidermek zorundayiz” dedi.
Toktay, Mut’un Karaman’a baglanmasi konusuna da deginerek, “Hadi Mut’u Karaman’a baglayalim. Biz Karamanlilar olarak Mut’la birlikte yasiyoruz zaten ayri filan degiliz. Sadece idare olarak ayriyiz. Bu toplantilarda görüsecegimiz ilk konu bu olsun. Bu konunun üzerine egilelim. Siyasi bir kamuoyu olusturalim Karaman’in gücünü Ankara’ya tasiyalim” diye konustu.
CHP Il Baskani Ahmet Ertugrul’da, “Karaman’a yakisir bir binayi kazandirdiginiz için öncelikle sizlere tesekkür ediyorum. Üç ayda bir bu toplantilari yapalim dediginize göre 6 ay sonra oda seçimleri olacak ve sizin devam edeceginizin isareti olarak aldik biz bunu” dedi.
Ticaret Borsasi Baskani Ekrem Bastug’da, “Insallah seçimlerden sonra 6 ayda bir degil de 2 veya 3 ayda bir bu toplantilari yapalim ve sorunlarimizi konusup tartisalim” dedi.
MHP Il Baskani Ismet Hatipoglu’da, “Biz yaklasik 1-2 yil öncesine kadar ayda bir bir araya geliyorduk. Ama bu 1.5-2 yildir özellikle burada söylemeyi uygun görüyorum. Giden Vali beyin toplantilarda isi biraz daha yukaridan almasindan kaynaklanan ve biraz daha politikize edilmis bir toplanti oldugu için biz kendi aramizda da istisare ettik ve bu toplantilarin çok verimli olmadigini Vali beye de bir fiil kendim ilettim. Karaman’in hem siyasi lobi açisindan hemde bürokratik lobi açisindan Ankara’da da Karaman’da çok olgun bir havasi var. Bizim hemen Karaman meselesinde bir araya gelebilen siyasi kaygilari geri plana atan bir mantigimiz var. Bu nedenle bu tür toplantilarin yapilmasindan yanayim” diye konustu.
Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi adina konusan Pazarcilar ve Manavlar Odasi Baskani Bekir Sager’de, bu toplantilarin birkaç kez Ticaret ve Sanayi Odasi’nda yapildigini belirterek toplantilarin devam etmesi gerektigini söyledi.
AK Parti Il Baskani Kerim Dereli’de “Mutlaka önümüzdeki süreçte Oda seçimleri olacak. Belki karsi karsiya olacagiz. Bu seçimin dogasinda var. Ama hangi ekip gelirse gelsin Karaman adina hep birlikte hizmet edecegiz. Hep bir araya gelecegiz. Birbirimize küsmeden darilmadan hizmete soyunacagiz ve Karaman’a hizmet etmeye devam edecegiz” dedi.
Karaman Ovasi Sulama Birligi Baskani Mustafa Degirmencioglu’da, “Karaman’a lazim olan bir mevzuda bir kisinin durmasi degil, biz nerede nasil durabiliriz. Bu ortakligi nasil buluruz ve ortaya koyariz seklinde hareket edersek biz Mut’u da aliriz. Siyasi irade de bizi tanirsa, basinda desteklerse biz Mut’u Karaman’a getiririz” dedi.
Gazeteciler Cemiyeti Baskani Ahmet Küçükcicibiyik, Karaman’in yeni Vali olan veya Valilik’ten emekli olup ayrilacak kisilerin geldigi bir il oldugunu belirterek, “Karaman’a yazik ediliyor. Karaman meselelerinde böyle bir güç birligine varilacaksa öncelikle bunun bürokratik, siyasi veya sivil toplum ayaklarin tamamlanip isminin de düzgün konulmasi lazim” dedi.
Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Riza Duru’da, göreve geldikleri günden bugüne kadar yaptiklari çalismalarda tamamen Karaman’in tanitimi için çaba sarf ettiklerini ifade ederek, “Karaman’i çevre illerden gelen insanlarin tanimasi gezip görmesi açisindan bir takim çalismalar yaptik. En son yaptigimiz çalisma belki çok önemli ve dikkat çekmeyen bir olay degil ama simdi Adana’dan çiktiginiz zaman Karaman’a gelinceye kadar tabelalara bir bakin Konya-Antalya yaziyor. Yani aslinda bu tabelalarda ilk ilin isminin yazmasi gerekir. Mersin’den sonraki ilk il Karaman’dir. Konya degildir. Bizim dikkatimizi çeken bu konuyu Milletvekillerimizle, Mersin Valisiyle yaptigimiz istisareler sonunda tabelalara Karaman ismini yazdirdik. Bunlar Karaman’in tanitimi için çok ince nüanslardir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284