Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Danışanları Ektikleri Sebzeleri Toplamaya Başladı

Karaman Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi danışanları iş-uğraş terapisi kapsamında hobi bahçesine ektikleri sebzeleri toplamaya başladılar.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Danışanları Ektikleri Sebzeleri Toplamaya Başladı

Karaman Devlet Hastanesi TRSM Psikiyatri Uzmanı Uzm.Dr. Hüseyin Şehit Burhan toprakla iç içe olmanın stresi azalttığını belirterek, “Kronik ruhsal rahatsızlıkların yol açtığı yeti yitimi yaşayan, toplumdan uzaklaşan hastaların yeniden topluma kazandırılmasını ve bireysel becerilerinin arttırılmasını sağlamak amacıyla birçok etkinlik ve faaliyet düzenliyoruz. Bunlardan biri olan “Hobi bahçesi” uygulama alanı için Toplum Ruh Sağlığı Merkezi binası bahçesinde bir bölümün ayırdık. Böylece Danışanlarımızın temiz havada, bitki ve toprakla uğraşarak sorunlarını unutup, kendilerini iyi hissetmelerini ve özgüvenlerinin artmasını hedefledik. Sosyalleşme problemi yaşayan hastalarımızın bu etkinlik sayesinde sabretmeyi, üretmeyi, paylaşmayı öğrenerek, kişiler arası iletişimlerinin geliştiği, sosyalleştikleri ve topluma uyum sağladıkları görüldü. ” dedi
Toplum Ruh Sağlığı Merkezi danışanlarından H.U. Toprakla uğraşmaya başladıktan sonra uykularının düzene girdiğini söyleyerek “Kendi ektiğimiz ürünleri yetiştirip, topladığımız domates, salatalık, mısır, fasulye, maydanoz, vb. ürünlerle salatalar, yemekler bile yaptık. Toprakla uğraşmak sebze yetiştirmek hem keyifli vakit geçirmemizi sağladı hem de bizleri stresten uzaklaştırarak mutlu etti ve özgüvenimizi arttırdı.” dedi.
Ayrıca TRSM çalışanları merkezin hafta içi her gün açık olduğunu, hasta ve yakınlarının bilgilendirme eğitimlerinin devam ettiği, sabah sporu, günaydın toplantıları, ev ziyaretleri, mutfak terapisi, grup terapisi, resim, halı dokuma ve ahşap boyama kurslarının danışanlarının tedavi süreçlerini hızlandırdığını da belirtiler.


 

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2019, 14:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284