Toros Kaplanindan Dünya Üçüncülügü

Galler’de yapilan 31. Dag Krosu Dünya Sampiyonasi’nda Karamanli milli atlet Mustafa Göksel Dünya 3`üncüsü oldu.

Toros Kaplanindan Dünya Üçüncülügü

Karaman’in basarili milli sporcusu Mustafa Göksel, 4 Temmuz 2015 tarihinde Portekiz'de yapilan Avrupa Dag Krosu Sampiyonasinda Avrupa 3'üncüsü olarak büyük bir basariya imza atmisti. Atletizm sporuna 3 yil önce Karaman’in Sariveliler ilçesinde beden egitimi ögretmeni Abdulselam Karharman esliginde baslayan Göksel, büyük bir siçrama yaparak atletizm milli takimina seçilme basarisi göstermisti. Yetenegi ve azminin yanina basari inancini da ekleyen Göksel, katildigi Avrupa ve Dünya Sampiyonlarinda madalya kazanarak antrenörü Karharman ile büyük bir basari hikâyesine imza atti.
Dag Krosu Dünya Sampiyosu’ndan dünya üçüncülügü ile dönen Göksel konuya iliskin yaptigi açiklamada "Ülke olarak zor günler geçiriyoruz ve bende bu zor günlerde ay yildizli bayragimizi dalgalandirdigim için çok mutluyum. Benim için unutamayacagim gurur verici bir yaristi. Özellikle yaristan sonra Istiklal Marsimizi orada duymak beni ve arkadaslarimi çok duygulandirdi. Dünya Dag Krosu Sampiyonasinda Genç Erkeklerde Dünya Sampiyonu, Genç Bayanlar da ise Dünya 3. sü olduk. Bu basarida emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.
Göksel’in elde ettigi basaridan dolayi gurur duyduklarini belirten Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik ise, "Milli sporcumuzun elde ettigi bu basari hepimizi gururlandirdi. Yarisma sonucunu, Karaman Belediyespor ile Ceyhan Belediyespor arasinda oynanan karsilasmanin devre arasinda ögrendik. Türkiye Atletizm Milli takiminin ve milli sporcumuz Göksel’in elde ettigi basariyi tüm sporseverlere anons ettirdik. Protokol dâhil tüm sporseverler bu basariyi ayakta alkisladi. Bizim için gurur verici bir tabloydu. Sporcumuzu elde ettigi dereceden dolayi tekrar tebrik ediyor ve basarilarinin devami diliyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284