Trafik Denetiminde `Bisiklet` Dönemi

Bisiklet yollarinin kullanildigi 14 ilden baslamak üzere trafikte denetimi bisikletli timler yapacak, gürültü ve hava kirliligi azalacak

Trafik Denetiminde `Bisiklet` Dönemi

Emniyet Genel Müdürlügü (EGM) bisikletli trafik timlerini hayata geçiriyor. Timler ilk etapta bisiklet yollarinin kullanildigi 14 ilde hayata geçecek. Yeni trafik ekipleri trafik denetimlerini daha etkin ve hizli yürütecek, sikisan trafige ve kazalara müdahale edecek. Projenin 2014'de hayata geçirilecegi belirtiliyor. Çevre ve Sehircilik Bakanligi, trafikten kaynaklanan hava kirliliginin azaltilmasi, gürültü kirliligi, küresel isinma üzerinde olumlu etki saglayarak insan sagliginin ve çevrenin korunmasi gibi nedenlerle bisiklet yollarinin yapimini belediyelerle gerçeklestiriyor. Bisiklet yollari Türkiye'de Adana, Ankara, Istanbul, Antalya, Eskisehir, Mersin, Izmir, Bursa Konya, Sakarya, Kütahya ve Yozgat'ta bulunuyor ve vatandaslarca yogun olarak kullaniliyor. EGM'de sayilari hizla artan bu yollarda bisikletli trafik timleri kurmak için harekete geçti. Bisiklet yollarini yeni kurulacak polis timleri de kullanacak. Bisikletli timler sehir içinde daha rahat hareket edilmesi düsüncesiyle hayata geçirilecek. Iki ekip halinde olusturulacak trafik timleri daha etkin hizmet saglayacak. Bu kapsamda sikisan trafige ve olasi kazalara aninda müdahale edilecek. Bisikletli timleri esas itibariyle denetimleri gerçeklestirecek. Kirmizi isik ve park ihlalleri, emniyet kemeri ve alkol denetimleri, sehir içinde asiri hiz yapar sürücülerin takibi ve cezai islemleri bu yeni kurulacak ekiplerce yapilabilecek.
2014'TE BASLIYOR
Timler trafik denetimlerinin yani sira asayis konularinda da bu alanin polislerine yardimci olacak. Timler denetimlerin disinda trafigin düzenlenmesinde de etkin görev üstlenecek. Polislere son model dayanakli bisiklet alimi için kisa süre sonra ihaleye çikilacak. Emniyet bisikletli polis timleri uygulamasinin faydali olup olmayacagini bisiklet yollarinin bulundugu 14 kentin emniyetine sordu. Illerin önemli bir kismi timlerin trafige getirecegi faydalarin olacagini belirtti. Projenin 2014'de yürürlügü girecegi belirtiliyor.
Kaynak: Sabah
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284