Trafik Ihlalini Görüntüle Ceza Yazilsin

Emniyet Genel Müdürlügü, trafik ihlali yaptigi vatandaslarca belgelenen sürücüye ceza yazilabilmesinin önünü açacak düzenleme hazirladi.

Trafik Ihlalini Görüntüle Ceza Yazilsin

Emniyet Genel Müdürlügü, trafik ihlali yaptigi vatandaslarca belgelenen sürücüye ceza yazilabilmesinin önünü açacak düzenleme hazirladi. Her yil yaklasik 10 bin kisinin yasamini yitirdigi trafik kazalarini azaltabilmek amaciyla 2013'ü "seferberlik yili" ilan eden Emniyet Genel Müdürlügü, kural ihlali yapan sürücülere verilen cezalari caydirici hale getirmek için bazi yeni uygulamalari hayata geçirmeye hazirlaniyor.
Düzenlemenin hedefinde, trafik kurallarini ihlal etmesine ragmen, polise ya da MOBESE kameralarina yakalanmayan sürücüler bulunuyor.
Yeni ehliyetler ve trafik cezalarinin artirilmasi dahil pek çok düzenlemeyi içeren 2918 sayili Karayollari Trafik Kanunu'nda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Tasarisi, Içisleri Bakani Muammer Güler'in görüsüne sunuldu.
Tasari yasalasinca trafik ihlalini fotograf ya da görüntüyle belgeleyen vatandaslar, kusurlu sürücüye ceza yazilmasini saglayabilecek.
FOTOGRAF VE GÖRÜNTÜDEN TRAFIK CEZASI
Mevcut uygulamaya göre, trafikte magdur olan vatandaslarin sikayetlerini degerlendiren polis, bölgeye ekip gönderiyor, ihlali yapan araci durduruyor ancak elde kanit bulunmadigi için ceza yazamiyor. Ihlali gerçeklestiren sürücü, MOBESE kameralarina da yakalanmamissa hiçbir ceza almadan yoluna devam edebiliyor.
Düzenlemenin özellikle hatali park sorununa çözüm olacagini belirten emniyet yetkilileri, söz konusu yöntemin birçok ülkede uygulandigina dikkati çekti.
Uygulamayi içeren tasarinin yasalasmasiyla trafik kazalarinin yüzde 10 azalacagi tahmin ediliyor.
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284