Trafik Polisinden Çocuklara Eğitim

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan Yunus Emre Ortaokulunda gerçekleşen 37. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası ile Trafik ve İlkyardım Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliğe katıldı.

Trafik Polisinden Çocuklara Eğitim

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ülke genelinde gerçekleştirdiği 37. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinliği ile 1-7 Mayıs tarihleri arasında Trafik ve İlkyardım Haftası kutlamaları kapsamında İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Yunus Emre Ortaokulunda düzenlenen programa katıldı.

Programda konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, iş sağlığı ve güvenliği ile trafik ve ilkyardım kavramlarının insan hayatının vazgeçilmez unsurlardan olduğunu söyledi. Çalışkan, “Öğrencilerimizle böyle programlarda bir araya gelmek bizleri mutlu ediyor. İnsan var olmaya başladığı günden bugüne her zaman kendisini güvene alma hissi oluşmuştur. Geçmiş yıllara göre artık insanlar, köylerden çok şehirlerde yaşamayı tercih etmiştir. Tabi bu tercihin getirisi olduğu gibi götürüsü de elbette ki vardır. Bu bağlamda şehir hayatını düzenlemek adına iş hayatında ve trafikte kurallar oluşturulmuş ve oluşturulan bu kurallar devletler tarafından uygulamaya konulmuştur.  Kuralların temel amacı toplumsal hayatı düzenleyerek insanların hayatını kolaylaştırmak yani insan hayatını teminat altına almaktır. Bizim anlayışımıza baktığınızda eskilerin de dediği gibi önce tedbirimizi alır sonra tevekkül ederiz. Yaşamımızın her alanına bu düsturu yerleştirmemiz gerekir.  Aynı şekilde bu kuralı trafikte uygulamalıyız. Kurallara uyduğumuz sürece dünya daha yaşanılabilir bir alan haline dönüşür.  Dolasıyla bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Programın düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftamız ile Trafik ve İlkyardım Haftamız kutlu olmasını diliyorum.” dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan konuşmasının ardından trafik ve ilkyardım konusunda Karaman İl Emniyet Müdürlüğünde görevli Trafik Polisi Sercan Yıldız, iş sağlığı ve güvenliği konusunda ise İlkyardım Mesul Müdürü Emine Çoğun, MEB AKUB Lideri Aslı Yardım ile Diyetisyen Nur Gönen tarafından öğrencilere sunumlar yapıldı.

Türkiye’de trafik kazalarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla mayıs ayının ilk haftası "Trafik ve İlkyardım Haftası" olarak kabul edilmiştir. Bu hafta süresince; yayın organları aracılığı ile trafik kazalarının önlenmesi için trafik kurallarına uymanın ve ilk yardımın önemi vurgulanmaktadır. Bu yıl trafik haftası 1-7 Mayıs tarihleri arasında kutlanıyor. Yine ülkemizde 1987 yılından bu yana her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arası "İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası" olarak kutlanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284