Trafik Sigortasina Büyük Zam

Zorunlu trafik sigortasina yüzde 50’ye varan oranlarda zam yapildi. Haziran 2012’de trafik sigortasi 305 TL’ye yapilan 34 plakali yeni tescil bir otomobilin Subat 2013’te ödeyecegi sigorta primi 472 TL’ye yükseliyor.

Trafik Sigortasina Büyük Zam

Her araç sahibinin yaptirmasi zorunlu olan trafik sigortasi primlerinde ciddi artislar meydana geldi. Aracin kayitli oldugu sehir, araç sahibinin yasi ve sigorta geçmisine göre degismekle birlikte trafik sigortasi primlerinde yüzde 50’ye varan zam yapildi.
Haziran 2012’den bu yana trafik sigortasi primlerinde ciddi artislar meydana geldigini belirten karsilastirma sitesi enuygun.com Analisti Tugba Hacibayramoglu, “34 plakali yeni tescil bir araç için trafik sigortasi primi artik 500 TL’ye yaklasiyor. Geçmis yillarda kaskoya göre oldukça düsük olan trafik sigortasi primleri artik neredeyse kasko primlerinin yarisi kadar tutmaya basladi. Zorunlu bir sigorta türü oldugu için de milyonlarca araç sürücüsü bu zamlardan etkilenecek” açiklamasini yapti.
Yenileme yaptiranlar dikkat!
Sigorta yenilemesi yaptiranlarin da yüzde 20 ile 25 arasinda zamli fiyatlarla karsilasacagina dikkat çeken Hacibayramoglu, “Trafik sigortasinda zarar eden sigorta sirketleri primleri artirma yolunu seçti. Bununla beraber zorunlu trafik sigortalarinda 22 bin 500 lira olan teminat bedeli bu yil 25 bin liraya yükseltildi. Ayrica kazalarda ödenen SGK primleri de yükseldi” dedi.
Örnek bir sigorta sirketinin fiyatlamalarindan derlenen analize göre, Haziran 2012’de 34 plakali yeni tescil bir araç 305 TL’ye trafik sigortasi yaptirirken, bu yil ayni degerde bir aracin trafik sigortasi primi 472 TL’ye çikti. 06 plakali bir araç için ödenen 252 TL’lik trafik sigortasi primi ise 308 TL’ye yükseldi.
Zorunlu trafik sigortalarinda sigorta sirketlerinin fiyatlandirmalarindaki farkliliklarin da yüzde 100’lere çikabildigini ekleyen Hacibayramoglu “Incelemelerimize göre özellikle Istanbullu sürücüleri bu yil yüksek fiyatlar bekliyor. Primlerin geçen seneye göre genelde yükselmis olmasi da eklenince, bu yil zorunlu trafik sigortasi yaptiracaklarin daha detayli fiyat karsilastirmasi yapmasi gerektigini düsünüyoruz. Fiyat artisinin önümüzdeki dönemlerde de yükselmesi bekleniyor” seklinde konustu.
Hürriyet
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284