“Trafikte Saygiya Yesil Isik Yak” Projesi Karaman’da Uygulandi

Bulgaristan ve Litvanya`dan gelen ögrenciler Karaman’a hayran kaldi.

“Trafikte Saygiya Yesil Isik Yak” Projesi Karaman’da Uygulandi

Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari Merkezi Baskanligi (Ulusal Ajans) eylem 1.1 gençlik degisimi kapsaminda yürütülen “Trafikte saygiya yesil isik yak” projesi Karaman’da uygulandi. 
Bulgaristan, Litvanya ve Karaman’dan 18-25 yas araligindaki gençlerin katilimiyla yürütülen proje, öncelikle projeye katilan gençlerin trafik ile ilgili bilinçlerini artirmayi hedefliyordu. Avrupa’daki istatistikleri arastirip, trafik kazalarinin azaltilmasi için çözüm önerileri bulmaya çalisan gençler, edindikleri bilgilerden yola çikarak trafik ile ilgili kisa film çektiler. 21-28 Ekim tarihleri arasinda, yaygin egitim tekniklerine basvurularak ilimizde gerçeklestirilen projede gençler, Avrupa’nin farkli kültürleriyle tanisma imkani buldu. Proje ülke kültürümüzün ve özellikle Karamanin olumlu yönde tanitilmasina olanak sagladi. Katilimci gençler, proje aktivitelerinin disinda kalan zamanlarda sehrimizin tarihi, sosyal-kültürel yapisi hakkinda bilgi edinme firsati da buldular. Karamanli gençler tarafindan tasarlanan ve uygulanan proje; Valilik, Belediye ve Il Emniyet Müdürlügü tarafindan da desteklendi. Proje koordinatörü Firat Bozkir “ Proje ile ilimizdeki ya da ülkemizdeki tüm trafik kazalarini önlemeyi hedeflemiyoruz. Proje esnasinda çekilen kisa filmin yayginlastirilmasi ve görünürlügü çok önemli. Bizim projeyi gerçeklestirmekteki hedeflerimizden biri de özellikle yerelimizde ki gençlerin trafik kurallari hakkinda daha duyarli hale gelmesini saglamak.
Bu film ile elimizden geldigi kadar yerel halka ulasmaya çalisacagiz. Bu süreç içerisinde yerel basina da ihtiyaç duyuyoruz. Projemizin daha kaliteli hale gelmesi için çaba sarf eden ve Türk ekibini olusturan arkadaslarimiza ayrica tesekkür ediyorum.” diyerek proje ile ilgili bilgilendirmede bulundu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284