Trafikte Yaya Öncelikli Yeni Dönem 81 İlde Aynı Anda Başladı

Tüm ülke genelinde “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” denilerek hayata geçirilen uygulamayla trafikte yeni bir sayfa açıldı. 

Trafikte  Yaya Öncelikli Yeni Dönem 81 İlde Aynı Anda Başladı

İçişleri Bakanlığı tarafından “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın”' sloganıyla 2019 yılının “Yaya Öncelikli Trafik” yılı ilan edilmesiyle trafikteki can kayıplarının yüzde 23'ünü oluşturan yayalara yönelik yeni bir adım daha atılmış oldu. 
81 ilde saat 12-13.30 saatleri arasında eş zamanlı başlatılan projenin sloganı “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” oldu. İlimizde de yaya geçitlerinin kullanılmasının teşvik edilmesi ve sürücüler tarafından fark edilmesi, buralarda vatandaşların geçiş üstünlüğünün vurgulanması amacıyla 06 Şubat 2019 Çarşamba günü Vali Fahri Meral’in de katıldığı bir uygulama gerçekleştirildi. 
Proje kapsamında sahadaki çalışmaları yerinde inceleyen ilimiz Valisi Fahri Meral minibüs şoförlerine projeyi tanıtıcı broşür dağıttı. Ayrıca trafik polislerince vatandaşa yaya öncelikli projenin anlatıldığı broşürler dağıtılırken kamu kurum kuruluşlarına da afişler asıldı. Karayolları trafik kanunu kapsamında yaya geçitlerinde geçiş üstünlüğü yayaya aittir. Yeni yürürlüğe göre yaya geçitlerinde yayalara yol vermeyen sürücülere ceza uygulanmaktadır. Bu cezanın miktarı ise 2019 yılı itibariyle arttırılmıştır. Buna göre yayaya yol vermeyen sürücülere 488 TL idari para cezası kesilmektedir. (Haber görüntüsünü Karaman KGRT youtube kanalımıza abone olarak izleyebilirsiniz)

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2019, 14:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284