TSE´de Bayrak Değişimi! Yeni Başkan Mahmut Sami Şahin Oldu

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanlığına Mahmut Sami Şahin seçildi.

TSE´de Bayrak Değişimi! Yeni Başkan Mahmut Sami Şahin Oldu

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti’den ilimizde Belediye Başkanı adayı olan, 29.01.2021 tarihinde 2021/93 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına atanan Mahmut Sami Şahin, Türk Standardları Enstitüsü Başkanı oldu.

Genel Kurulda Başkan, Yönetim Kurulu ve Teknik Kurul üyelikleri için seçim yapıldı. TSE’nin 61. Olağan Genel Kurulunda Mahmut Sami Şahin oy çokluğuyla 18. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi.

Yönetim kurulu üyeleri ise Dr. Halil İbrahim Çetin, Mehmet Bozdemir, Prof. Dr. Ahmet Çarhan ve Mehmet Tuncay Yıldırım oldu.

Yeni oluşan yönetim adına, genel kurul üyelerine teşekkür eden Mahmut Sami Şahin görevin kendilerine yüklemiş olduğu sorumluluğun bilincinde olduğunu belirterek;

“Büyük ve güçlü Türkiye yolunda, kuruluş amacı doğrultusunda, uluslararası ve bölgesel standardizasyon kuruluşlarının yönetim organlarında görev alarak, Türkiye’nin uluslararası standartların hazırlanması sürecinde etkinliğini artıran,  iş dünyamızın uygunluk değerlendirme alanında ihtiyaç duyduğu tüm sertifikasyon, muayene-gözetim ve test hizmetlerini veren, bu güzide kuruma hizmet etme yolunda, bizlere güvenen herkese de ayrı ayrı teşekkür ediyor, bu güvene layık olmak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimizi ifade etmek isterim” dedi.

TSE’nin ‘yüksek katma değerli üretim’, ‘sanayide verimlilik artışı ve ‘dijital dönüşüm’ alanlarında standardizasyon ve uygunluk değerlendirme hizmetleri ile sanayicilerin küresel pazarlarda önlerine çıkan kapıları açan, anahtar görevi gördüğünü kaydeden Şahin;

“Ülkemizin rekabet gücünü artırmak, ulusal ve uluslararası düzeyde ticaretini kolaylaştırmak ve toplumun yaşam düzeyini yükseltmek için; standardizasyon ve uygunluk değerlendirme faaliyetlerini tarafsız, bağımsız, etkin ve güvenilir olarak sağlama” misyonu ve “hizmetlerinde, ulusal, bölgesel ve uluslararası alanda tercih edilen, yönlendirici ve lider bir kuruluş olma” vizyonuyla Enstitümüz, bu güne kadar olduğu gibi, bu günden sonra da yapacağı çalışmalarla, ülke ekonomisinin yapı taşları olan sanayiciler ve tüketiciler için tarafsız, bağımsız, etkin ve güvenilir hizmetler sunarak ülkemizin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamaya, kararlılıkla devam edecektir” ifadesini kullandı.

Önceki dönem yönetim kurulu başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Şahin, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlığımızın ortaya koymuş olduğu Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu, iş dünyamızın beklentileri ve ülkemizin hedefleri doğrultusunda Türk Standartları Enstitümüzün;

Standart hazırlama süreçlerinde küresel alanda belirleyici ve söz sahibi bir kuruluş olarak, ulusal ve uluslararası alanda, stratejik ve öncelikli sektörler başta olmak üzere ihtiyaç duyulan hizmetlerde, pazar payını artırmaya yönelik, sürekli gelişim anlayışıyla kurumsal yapımızı ve iş yöntemlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz.

Aynı zamanda, kurum kaynaklarının verimli kullanımını sağlayarak; planlı, nitelikli hizmet üretimi ve denetimini sağlama yönünde gelişmesi için de gayret içerisinde olacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından görev devir teslimi için TSE binasına geçildi. Eski Başkan Prof. Dr. Adem Şahin, yeni görevi için Mahmut Sami Şahin'i tebrik ederek, çiçek takdiminde bulundu.

TSE BAŞKANI MAHMUT SAMİ ŞAHİN KİMDİR?

1971 yılında Karaman’da doğdu. İmam Hatip Lisesi’nden 1989 yılında mezun oldu. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünü 1993 yılında bitirdi ve aynı Üniversitede yüksek lisansını tamamlayarak Makine Yüksek Mühendisi oldu. 1992-1993 döneminde S.Ü. Eğitim Fakültesi’nden Pedagojik Formasyon eğitimi aldı.

Mezuniyet sonrası bir süre devlet memurluğu görevinde bulunduktan sonra, Konya’da özel sektörde makine imalat ve hidrolik otomasyon sektörlerinde yönetici olarak çalıştı. 1998 yılında kendi firması olan Simya Hidrolik Otomasyon Ltd. Şirketini kurdu. 2004 yılında Bosch Rexroth firmasının Konya Bölge Ana Bayisi ve Bölge Müdürü oldu.

Savunma sanayi ile ilgili bazı projelerde çözüm ortağı olarak görev aldı. Türk Uçak Sanayi (TAİ) ve ASELSAN bünyelerindeki projelerde çözüm mühendisi olarak proje uygulamaları yaptı. Aselsan firmasının Konya fabrika yatırımı ile alakalı Konya Büyükşehir Belediye Başkan vekili olarak koordinasyon çalışmasını yürüttü. İleri hidrolik ile alakalı yüksek teknolojik projelerde, savunma sanayiinde ve yüksek teknolojik makinalar konusunda özel proje uygulamaları devam etmektedir. Üniversitelerde, odalarda ve özel sektörde Hidrolik ve Endüstri 4.0 konularında seminerler vermekte ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Uzay ve Havacılık Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümünde Misafir Öğretim Üyesi olarak Hidrolik Otomasyon dersleri vermektedir.

29.01.2021 tarihinde 2021/93 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına atanan Mahmut Sami Şahin, orta derecede İngilizce ve Arapça bilmekte olup evli ve 4 çocuğu bulunmaktadır.

Mahmut Sami Şahin, TSE’nin 61. Olağan Genel Kurulunda oy çokluğuyla 18. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284