TSK`dan Ilisigi Kesilen Personele Kadro

Türk Silahli Kuvvetleri`nden (TSK) 12 Mart 1971 ile 22 Mart 2011 tarihleri arasinda ilisigi kesilen askeri personelin, ``arastirmaci`` kadrosuyla atanmalari için gerekli sartlar belirlendi.

TSK`dan Ilisigi Kesilen Personele Kadro

Devlet Personel Baskanligi'nin konuya iliskin 3 seri numarali Kamu Personel Tebligi, Resmi Gazete'nin bugünkü sayisinda yayimlandi.
Teblig'de 10 Mart 2011 tarihli ve 6191 sayili Kanun ile 926 sayili Türk Silahli Kuvvetleri Personel Kanununa eklenen geçici 32'nci maddede yer alan hükümler çerçevesinde, 12 Mart 1971 tarihinden 22 Mart 2011 tarihine kadar, yargi denetimine kapali idari islemler veya Yüksek Askeri Sura kararlari ile Türk Silahli Kuvvetlerinden ilisigi kesilenlerden, Milli Savunma Bakanligi tarafindan hak sahibi olduklarina karar verilenlerin Devlet Personel Baskanligi'nca atama tekliflerinin yapildigi hatirlatildi.
Bu kapsamda, kamu kurum ve kuruluslari emrine atama teklifi yapilan ''arastirmaci'' kadro unvanli personele iliskin olarak, ilgili kurum ve kuruluslar ile personelden Devlet Personel Baskanligi'na intikal ettirilen konularda kamu kurum ve kuruluslari arasinda uygulama birliginin saglanmasi amaciyla söz konusu kadro için gerekli sartlar belirlendi.
Buna göre, söz konusu personelin ''arastirmaci'' kadrosuyla atanabilmesi için öncelikle 657 sayili Devlet Memurlari Kanunu'nun 48'inci maddesindeki sartlari (Türk vatandasi olmak, askerlikle iliskisi bulunmamak...vs) tasimasi gerekecek.
Söz konusu personel, atama teklifinin yapilmasini müteakip göreve baslamasiyla birlikte aylik ve diger mali haklar haricinde 657 sayili Devlet Memurlari Kanununa tabi olacak. Ilk ayliga göreve basladiklari günden itibaren hak kazanacaklar, Kanunun yürürlüge girdigi tarihten göreve basladigi tarihe kadar geçen süre için aylik ödenmeyecek.
Zorunlu emeklilik tarihi Milli Savunma Bakanligi'ndan (ilgili Kuvvet Komutanliklarindan) daha önce temin edilen formlarda belirtilen tarih olacak. Göreve basladiklari yil için yillik izin kullanma hakki bulunacak, göreve baslamadan önceki yil için yillik izin hakki bulunmayacak.
Devlet memurluguna ilk defa atanmasi sebebiyle ilk atamada harcirah ödenmesi mümkün olmayacak.
Kamu kurum ve kuruluslari, ''Arastirmaci'' unvanli kadrolarina atama teklifi yapilan personelin atama, göreve baslama veya baslamama islemlerini, tamamlanmasini müteakip Devlet Personel Baskanligi'na ivedilikle bildirecekler.
Arastirmaci unvanli kadrolarin bagli oldugu teskilatin (merkez, tasra veya döner sermaye) belirlenmesi hususu atama teklifi yapilan kurum ve kurulusun takdirinde bulunacak.
926 sayili Kanunun Geçici 32'nci maddesinin yürürlüge girdigi tarih ile ilgili personelin atama teklifinin yapildigi Kurumda göreve basladigi tarih arasindaki kesenek ve kurum karsiliklari ve emeklilik kesenegine esas aylik derece ve kademeleri ile ek göstergelerinin ilgili Kuvvet Komutanligi, Jandarma Genel Komutanligi veya Sahil Güvenlik Komutanligi tarafindan tespiti ile atama teklifinin yapildigi Kurum tarafindan Sosyal Güvenlik Kurumuna ödenmesi gerekecek.
Arastirmaci kadro unvaniyla kurumlarinda göreve baslayan personelin kurum degistirmesi, istifasi, vefati halinde veya herhangi bir nedenle kadronun bosalmasi halinde bu kadro baska bir isleme gerek kalmaksizin iptal edilmis sayilacak.
Arastirmaci unvaniyla atanan personelden yüksekögrenim yapmis olan astsubaylarin intibaklari, 926 sayili Kanunun ilgili maddesinde belirtilen esaslar çerçevesinde basvuru tarihinden itibaren ileriye dönük olarak halihazirda çalistigi kamu kurum ve kurulusu tarafindan, fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokulunu bitirdigine dair resmi belgeyi ibraz edip müracaatini yaptigi tarihteki derece ve kademelerine, ''2 yil süreli yüksek ögrenim için 1 kademe, 3 yil süreli yüksek ögrenim için 2 kademe, 4 yil süreli yüksek ögrenim için 1 derece'' ilave edilerek yapilacak.
Intibak islemleri hususunda ortaya çikabilecek tereddütlerde ilgili Kuvvet Komutanliginin görüsü alinacak.
Kaynak: Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284