TSO Akredite Oda Oldu

Ilimiz Ticaret ve Sanayi Odasi A grubu Akredite Oda olmaya hak kazandi

TSO Akredite Oda Oldu

Konuyla ilgili olarak Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay yaptigi açiklamada, “Odamiz Avrupa Birligine Uyum belgesi olan Akreditasyon Belgesini almaya hak kazandi. TOBB tarafindan yürütülen 'Odalar Için Akreditasyon Projesi' kapsaminda Odamizda yapilan incelemeler sonucu 65 puan üzerinden 60 puan alarak A Grubu akredite odalar içerisinde yerimizi aldik. Aldigimiz bu yüksek puanla gelismeye ve gelistirmeye en yatkin odalardan biri oldugumuzu kanitladik” dedi.
 “VII. dönemde 75 oda akredite olmak için basvuruda bulundu. Bunlardan 17 tanesinin basvurusu kabul edildi ve 15 tanesi akreditasyon belgesi almaya hak kazandi. VII. Dönem akredite olan oda ve borsalari siralarsak: Akhisar TSO, Aliaga TO, Bozüyük TSO, Burdur TSO, Çaycuma TSO, Eskisehir TO, Edirne TB, Gaziantep TB, Ilgin TB, Karaman TSO, Karapinar TSO, Nazilli TO, Nizip TO, Ordu TB ve Zonguldak TSO.
TOBB Birlik Merkezi’nde düzenlenen törende, VII. dönemde akredite olarak “5 yildizli hizmet” yarisina katilan 15 oda /borsa daha sertifika ve plaketlerini aldi. Törende ayrica, geçen yil yeniden akredite olan I, II ve V. Dönem 39 oda ve borsaya da sertifikalari verildi. Törende TOBB Baskani Hisarciklioglu yaptigi açiklamada; “Oda ve Borsalarimizin bu noktaya gelmesi, hem özel sektörümüz hem de ülkemiz açisindan çok önemli. Sizler, ilinizde ve ilçenizde üyelerinizle temas kuracak, onlarin nabzini tutacak ve hizmet üreteceksiniz ki, biz de burada sizin sesiniz olabilelim. Sizin sesinizi, Türk is camiasinin sesini daha iyi duyuralim. Bu kapsamda, Oda ve Borsalarimizin üyeleri ile baglarini kuvvetlendirmek ve sürdürülebilir bir sistem kurmak için 2001 yilinda Dünya örneklerini inceledik. 3 temel hedefimiz vardi: Oda ve borsalarimizin hizmet kalitesini artirmak, en üst seviyede standart bir hizmet saglamak, üyeleri ile odalarimizin baglarini kuvvetlendirmek. Sonuçta en iyisi oldugunu gördügümüz Ingiltere ve Almanya’nin Odalarini örnek alarak bir sistem olusturduk ve “Akreditasyon Sistemini” kurduk. Sistemi alip orada birakmadik. Her zaman söyledigim gibi, akreditasyon yasayan bir süreçtir. O yüzden biz de degisen sartlara ve ihtiyaçlara göre sistemi sürekli revize ediyor, hep bir adim ileriyi düsünüyoruz” dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284