TSO’nun Istisare Toplantilari Sürüyor

Ticaret ve Sanayi Odasi tarafindan düzenlenen, yeni hizmet binasini tanitmayi ve istisare yapmayi amaçlayan toplantilar devam ediyor.

TSO’nun Istisare Toplantilari Sürüyor

9 Subat Cumartesi günü Oda yemek salonunda gerçeklestirilen toplantiya 10. Meslek Grubunda bulunan Finans, sigorta, gayrimenkul ve insaat isiyle ugrasan üyeler katildi.
Katilimcilara hitaben bir konusma yapan Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay yapilan çalismalar hakkinda bilgiler verdi.
Toktay, “Seçim sürecine girdigimiz dönemde istisare toplantilarina ara vermistik. Seçimin ertelenmesiyle eksik kalan üç grubumuzla bu istisare toplantilarina devam etmeyi uygun gördük. Dört yillik hizmet süremizde yaptigimiz çalismalar hakkinda sizlere kisaca bahsetmek istiyorum. Atil durumda bulunan hizmet binamizi sizin aidatlarinizla bu duruma getirdik. Yönetim Kurulu olarak siki bir mali disiplin uygulayip hizmet binasinin yapimini tamamlayip borçlarimizi ödedik. Yeni hizmet binamizin üst katini TKDK’ya, Ismet Pasada Caddesindeki eski hizmet binamizi ise Seker Bank'a kiraya verdik. Kiralardan odamiza her ay belirli düzeyde bir mali kaynak sagladik. Türkiye genelinde UMEM Beceri 10 adi altinda nitelikli eleman yetistiren proje kapsaminda ilimizde 45 kurs ile 1143 kursiyer istihdam edilmistir. Karaman, Türkiye genelinde istihdam etmede yüzde 95’lik basari elde ederek 81 il içerisinde ilk 10'a girmistir. Ilimizin bu projeyi yürüten iller arasinda 8. sirada yer almasi yönetimimizin ve çalisanlarimizin basarisini göstermektedir. Ilimizin taninabilirligini artirmak için Turizm sektörünün önde gelen ajanslari ile görüsmeler yapilarak Karaman'imizin tarihi ve turistik yerlerine geziler düzenledik. Adana'da verilen K Yetki Belgelerini nakliyeci üyelerimizin magduriyetini ortadan kaldirmak için çalismalar yaptik. Bu çalismalarda destegini esirgemeyen Milletvekilimiz Mevlüt Akgün' ün de girisimleriyle sadece büyük odalarda verilen K Yetki Belgeleri odamizda da verilmeye baslandi. Iki yillik siki bir çalismanin neticesinde odamizi AB Standartlarina kavusturarak 65 üzerinden 60 puan alarak, akreditasyon belgesini aldik. Artik odamiz AB Standartlarinda kaliteye ve güvene sahip bulunmaktadir. Yaptigimiz bu basarili çalismalar neticesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi tarafindan Odamiz tarafindan TOBB Karamana yatili Fen Lisesi yapilmasi karari alarak bizleri ödüllendirdi. TOBB Yatili Fen Lisesinin 2013 Eylül ayinda egitim verecek sekilde insaat çalismalari devam etmektedir” dedi.
KTSO Baskani Mustafa Toktay üyelerin degerli vakitlerinden daha fazla almamak için yaptiklari çalismalarin bazilarini kisa basliklar halinde anlatti.
Toplanti sonrasi yeni hizmet binasini gezen üyeler memnuniyetlerini dile getirdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284