TÜKAS Çalismalari Karaman‘da Hizla Devam Ediyor

Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi`nca daha iyi üretim planlamasi yapilabilmesi için hazirlanan Tarimsal Üretim Kayit Sistemi`ne (TÜKAS) girisler Karaman`da hizla devam ediyor.

TÜKAS Çalismalari Karaman‘da Hizla Devam Ediyor

Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi ile Türkiye Istatistik Kurumu arasinda 28 Haziran 2013 tarihinde Tarim Bilgisi Sistemi kullanilarak 2014 Yili Genel Tarim sayiminin Yapilmasi ve Kayit Sistemin Sürdürülebilirliginin saglanmasina iliskin bir protokol imzalanmisti. Bu protokol ile Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi tarafindan Türkiye Istatistik Kurumu ile isbirligi içerisinde ilgili kamu kesimlerinin katkilariyla, Tarim Bilgi Sistemi kullanilarak 2014 Yili Genel Tarim sayiminin yapilmasi amaçlanmistir. Bakanligimizca kullanilan kayit sistemlerini bir araya getiren ve Tarim Bilgisi Sistemi içerisinde yer alan Tarimsal Üretim Kayit Sistemi ile Tarimsal faaliyeti olup Çiftçi Kayit Siteminde kaydi olmayan tarimsal isletmelerin; sayisallastirilmis parsel bilgileri temel olarak kullanilarak tarimsal üretim arazi kullanim bilgileri, hayvan varligi, tarim alet ve ekipmanlari gibi bilgiler sahada TARGEL personelince Bakanligin verdigi tablet bilgisayarlara isleniyor. Tarim Bilgi Sistemi içerisinde yer alan Tarimsal Üretim Kayit Sistemi kapsaminda, ilimizde faaliyet gösteren tüm isletmelerin TÜKAS'a kayit edilmesi saglanacak. Tarimsal isletmelerimizin temel degiskenlerinden elde edilen bu kayitlar, 2014 yili Genel Tarim Sayiminin yapilmasi ve Kayit Sisteminin sürdürülebilirliginin saglanmasi açisindan önem arz ediyor.
Karaman'a bagli köylerde görev yapan Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü TARGEL personeli çiftçileri arazilerinde, agil ve ahirlarinda tek tek ziyaret ederek, tarimsal isletmeler hakkindaki tüm verileri topluyor. Tarimsal isletmelerin temel degiskenlerinden elde edilecek bu kayitlar 2014 yili Genel Tarim Sayimi için de esas teskil edecek. TARGEL personeli çiftçilerin tüm verilerini Bakanlikça kendilerine dagitilan tablet bilgisayarlara girerek, Ulusal Veri Agina dahil edecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284