Tunus Heyetinden KOP Ziyareti

Türkiye’ye gelen üst düzey Tunus heyeti, bölgesel kalkinma alaninda tecrübe paylasiminda bulunmak üzere Konya Ovasi Projesi Bölge Kalkinma Idaresi (KOP) Baskanligini ziyaret etti.

 Tunus Heyetinden KOP Ziyareti

Avrupa’nin en büyük, dünyanin ise 8. büyük tarim ülkesi olan Türkiye kisa sürede yakaladigi kalkinma ivmesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Orta Dogu Amme Idaresi Enstitüsü (TODAIE) davetlisi olarak çesitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Tunus Cumhuriyeti Savunma Bakanligi Genel Müdürü Mohamed Bel Hadj ve beraberindeki 20 kisilik heyet KOP Idaresi’ni ziyaret ederek KOP Bölgesi ve bölgesel kalkinma konularinda bilgiler aldi.

“ISBIRLIGIMIZI GÜÇLENDIRMELIYIZ”
Tamami üst düzey bürokratlardan olusan heyet üyelerine, Kalkinma Bakani Cevdet Yilmaz tarafindan açiklanan KOP Eylem Plani hakkinda bilgiler veren KOP Idaresi Baskan vekili Ihsan Bostanci, 60’dan fazla Türk Sirketinin faaliyet gösterdigi ve önemli yatirimlarin yer aldigi Tunus ile Türkiye arasindaki ticaret hacminin yillik 1.2 milyar dolar seviyesinde kaldigini söyledi. Iki ülke arasindaki tarihi ve kültürel yakinlik dikkate alindiginda bu rakamin oldukça mütevazi oldugunu ifade eden Bostanci, Tunus’un içinde bulundugu yeni dönemde gerçeklestirilecek yeni çalismalar ile Türkiye–Tunus iliskilerinin ticaretten, turizme, güvenlikten, uluslararasi isbirligine kadar çok farkli alanlarda derinleserek devam edecegine olan inanci dile getirdi.
“DOST ELI UZATMAYA HAZIRIZ”
Kalkinma için birçok dinamigin ayni anda harekete geçirilmesi gerektigini vurgulayan Baskan vekili Bostanci, açiklanan KOP Eylem Plani ile birçok sektörde gerçeklestirilecek çalismalar sonucu bölge kalkinmasinin hizlanacagini ve bu sayede Türkiye’nin uzun vadeli ulusal hedeflerine ulasmasinda KOP Bölgesi olarak önemli katki saglayacaklarini belirterek; “Tunus’un yürütmekte oldugu kalkinma çalismalarindaki basarisi dost ülke olarak Türkiye’yi ve biz Türk halkini mutlu edecektir. Bu sürece en etkin katkiyi saglayabilmek için iki ülke arasinda üst düzeyde yürütülmekte olan çalismalarin devam ettirilmesi kadar, kurumlar ve alt birimleri arasinda yürütülecek isbirligi çalismalarinin da büyük önem tasidigini düsünüyorum. Bu açidan gerçeklestirmis oldugunuz bu çalisma ziyaretini önemsiyoruz. Tecrübelerimizi paylasmak dostlugun geregidir” diye konustu.
Heyet üyelerine KOP Bölgesi ve KOP Eylem Plani hakkinda kapsamli bir sunum yapildi. Ardindan Mohamed Bel Hadj ve Bostanci ziyaretin anisina birbirlerine hediyeler takdim etti. Ziyaret hatira fotografi ile son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284