Türk Basin Tarihi Sergisi Belçika’da Açildi

Tüm Iletisim ve Medya Federasyonu, Karaman Yerel Radyo ve Televizyonlar Iletisim Dernegi ve Belçika medya kuruluslarindan TWIST Cluster a.s.b.i’nin proje ortagi oldugu Avrupa’dan Anadolu’ya Medya Açilimi projesi kapsaminda Belçika’nin Liege kentinde Türk Basin Tarihi Sergisi açildi.

Türk Basin Tarihi Sergisi Belçika’da Açildi

Liege Basin Merkezi’nde açilan ve 4 gün açik kalacak sergide Türk basin tarihinden örnekler sergileniyor. Sergide Osmanli imparatorlugunun son dönemlerinden baslayarak Cumhuriyet döneminden bugüne kadar yayinlanan gazetelere ait ilk nüshalarinin fotograflarindan olusan 35 tablo sergilendi. Türkçe, Fransizca ve Ingilizce olmak üzere üç ayri dilde açiklamalarinda bulundugu sergi ziyaretçilerinde büyük ilgisini çekti.
Türkiye’den giden ekip daha sonra Liege Grand Curtius Müzesini gezdi. 7 bin farkli tarihi eserin sergilendigi müzede tarihten günümüze gelen yemek, çatal, kasiklarda sergileniyor.
Liege Belediye Baskan Yardimcisi Karamanli hemserimiz Mehmet Aydogdu, Liege Spor Vakfi Baskani Michel Faway, Liege Basin Merkezi Baskani Marc Geraray’in da katildigi sergi açilisi ve Türk günü etkinliginin ardindan Türkiye’den Belçika’ya giden TIMEF Genel Baskani Sakir Gürel, KGRT kurucusu Medeni Yavuzaslan ve esi Fatma Yavuzaslan’la yakindan ilgilenen hemserimiz Mehmet Aydogdu, Liege Liman Isletme Müdürlügü’nü de gezdirerek dünyanin ilk 10 limani arasinda gösterilen isletme hakkinda bilgi verildi.
Liman hakkinda brifing veren heyetin önümüzdeki Kasim ayinin üçüncü haftasinda Istanbul’a gelecegi ögrenildi.
Türk günü etkinliginde ise Ünye’nin findigindan, Antep fistigina, Karaman’in cevizinden bisküvisine, Ege’nin incirinden, Ankara’nin lokumuna kadar Anadolu’nun zengin ürünleri Belçikali basin mensuplarina ikram edildi.
Daha sonra Liege Yerel Parlamento binasini ziyaret eden heyete hemserimiz Mehmet Aydogdu bina hakkinda bilgiler verdi.
Türkiye’den Belçika’ya giden heyetin gezisi 8 Ekim Persembe gününe kadar devam edecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284