Türk Dil Kurumu Başkanı Gürsevin’den Vali Işık’a Ziyaret

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin kuruluşunun 14. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde “Dünya Dili Türkçe” konulu konferans vermek üzere ilimizde bulunan Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Vali Mehmet Alpaslan Işık’ı makamında ziyaret etti.

Türk Dil Kurumu Başkanı Gürsevin’den Vali Işık’a Ziyaret

Valilik Makamında gerçekleşen ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. İdris Nebi Uysal’ın da eşlik ettiği ziyarette kabullerinden dolayı Vali Işık’a teşekkür eden Türk Dil Kurumu Başkanı Gülsevin, Türkçe’nin Başkenti Karaman’da gerçekleştirilen böyle bir etkinlikte yer almaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, Türkçe’nin yeryüzünde en çok konuşulan diler arasında yer alabilmesi için Türk Dil Kurumu olarak çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Türk dilinin gelişmesine yönelik kurumun yürüttüğü çalışmalar hakkında konuklarıyla bir süre sohbet eden Vali Işık, ziyaretleri nedeniyle Türk Dil Kurumu Başkanı Gülsevin ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Ziyaretin sonunda Türk Dil Kurumu Başkanı Gülsevin günün anısına Vali Işık’a Türk Dil Kurumu yayınları arasında yer alan “Türkçe Sözlük” ve “Divanu Lugati’t Türk” adlı eserleri hediye etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284