Türk Dünyasi Kültür Parki`nda Çalismalar Devam Ediyor

Karaman Belediyesi`nin, sehrin çehresini degistirecek önemli projelerinden birisi olan Türk Dünyasi Kültür Parki`nda çalismalar devam ediyor. Park içerisinde yer alan suni gölet çalismalarinda patlatma yöntemi kullaniliyor.

Türk Dünyasi Kültür Parki`nda Çalismalar Devam Ediyor

Yapilan protokolle Karaman Belediyesi'ne devri gerçeklestirilen Vali Hakki Teke Ormani'nda yapimina baslanan Türk Dünyasi Kültür Parki projesinde çalismalar tüm hiziyla sürüyor. Çalismalar hakkinda konusan Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan sunlari kaydetti: “Bu önemli projemiz kapsaminda DSI ile isbirliginde yapacagimiz suni gölet çalismasi devam ediyor. Göletin yapilacagi alandaki zeminin çok sert olmasindan dolayi, burada patlatma yöntemi kullanmak durumundayiz. Bu yöntemi kullanmak içinde bazi resmi prosedürlerin yerine getirilmesi gerekiyordu. Bu prosedürlerin yerine getirilmesi ile gölet çalismasi hiz kazandi. Diger yandan yürüyüs yollari, çevre düzenlemeleri, tel örgü ve hizmet binalari çalismalari da devam ediyor. Yaklasik 550 bin metrekarelik bir alana sahip olan Türk Dünyasi Kültür Parki Karamanimiza nefes aldiracak, vatandaslarimizin sosyal yasamina büyük katki saglayacak önemli bir projedir. Bu güzel projeyi 2016 yili yaz aylarinda vatandaslarimizin hizmetine sunmayi planliyoruz.”
Istanbul Teknik Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cengiz Yildizci tarafindan çizilen Türk Dünyasi Kültür Parki projesi 550 bin metrekarelik bir alanda uygulanacak. Proje içerisinde spor sahalari, fitness alanlari, kamelyalar, modern çocuk oyun gruplari, çesmeler, yöresel ürün satis yerleri, anfi tiyatro, lokanta, wc, büfeler, otopark bulunacak. Türk Dünyasi Kültür Parki tamamlandiginda, vatandaslarimizin tabiatla iç içe oldugu ve huzur buldugu bambaska bir dünya olacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284