Türk Egitim-Sen, Üyelerine Sahip Çikti

Türk Egitim-Sen Karaman Subesi görevden alinan ve müdür atamalarinda puani düsürülen üyelerine sahip çikmak amaciyla Milli Egitim Müdürlügü önünde bir basin açiklamasi yapti.

 Türk Egitim-Sen, Üyelerine Sahip Çikti

Il Temsilcisi Ziya Hotamisli tarafindan yapilan açiklamada, “Yeni MEB yasasiyla Türk Milli Egitimi artik devlet politikasi olmaktan çikmis ve farkli mecralara ve maceralara sürüklenmeye baslamistir. Bunun ilk adimi 21 Agustos 2014 müdürler darbesidir. Yillardir basarili hizmetler vermis bilgi, liyakat ve hakkaniyet ölçüsünde idarecilik yapmis, sinav kazanmis, pek çok örnek proje ve uygulamalara imza atmis idareciler bir kalem darbesiyle alasagi edilmistir” dedi.

Hotamisli, okullarin verdigi 40 puan üzerinde oynamalar yapildigini iddia ederek, “Örnegin okulundan tam puan alan Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi Müdürü üyemiz Adnan Üney’in 20 puani çalinmistir. Konu savciliga intikal ettirilmistir. Sendika olarak da puanlari çalan hirsiz ya da hirsizlarin pesini birakmayacagiz. Benzer hirsizliklara da üyemiz olsun olmasin daha pek çok kisi de maruz kalmistir. Notlari degistiren hirsizlari bulmak için tüm yetkilileri göreve çagiriyorum. Valimiz Murat Koca’yi ilgili zanli ve süphelileri derhal açiga almaya çagiriyoruz.10 Kasim’da Atatürk’ü Anma programini engelleyen müfettisi, vaziyeti örten teftis kurulunu Milli Egitim’de dönen dolaplari, saibeleri, usulsüzlükleri ve yolsuzluklari engellemeye davet ediyoruz. Cumhuriyet Savcimiza da buradan ilgililer hakkinda suç duyurusunda bulunuyor ve acilen vaziyete el koymaya çagiriyoruz” diye konustu.
Türk Egitim-Sen Il Temsilcisi Ziya Hotamisli, Mehmet Bakirtas’in görevden alinmasiyla ilgili olarak da, “12 Eylül ve 28 Subat darbecilerinin bile görevden almadigi Mehmet Bakirtas niçin görevinden alindi. Kendisi izindeyken odasi nezaket ve saygi ölçülerimize yakismayacak sekilde esyalari koridora atildi. Üyemiz Mehmet Bakirtas yillarca atama bölümünde bilgisi, liyakati ve adalet anlayisiyla hizmet etmis herkesin takdir ettigi tecrübeli bir sef olarak hizmet etti. Birilerinin kozmik oda merakini ve Bakirtas’in niçin hedef seçildigini simdi daha iyi anliyoruz. Türk Milli Egitimi bundan böyle içine çöreklenmis sizmis sendika görünümlü bir mahfil ve örgütün eline mi geçmistir? Atanan 63 müdürden 57’si Egitim Bir-Sen, 3 ‘ü Türk Egitim-Sen, 2 ‘si sendikasiz, 1 tanesi de Egitim-Sen üyesidir. Karaman’da bin 262 üye ile yetkili sendika Türk Egitim-Sen oldugu halde sadece 3 üyesi atanmistir. Atama orani yüzde 90 Egitim Bir-Sen üyesi , yüzde  4 ‘ü Türk Egitim-Sen üyesidir. Ayni sekilde yine sendika üyemiz Mesut Tekin, Gazi Alkan, Arif Hatunoglu, Muharrem Delen ve Kadriye Kocatepe gibi üyelerimizin de gösterdikleri basarilar hiçe sayilmistir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284