Türk Hava Kurumu’ndan Ücretsiz Model Uçak Kursu

Türk Hava Kurumu Karaman subesi tarafindan yine Karaman’da egitim ögretim faaliyetlerini sürdüren Karaman Bifa Orta Okulu Havacilik Kulubünde ücretsiz olarak 30 kisilik model uçak kursu açildi. Türk Hava Kurumu’nun ücretsiz faaliyetleri arasinda yer alan havaciligin ilk adimi olarak gösterilen model uçak kurslari ögrencilerin yogun istek ve katilimiyla devam ediyor.

Türk Hava Kurumu’ndan Ücretsiz Model Uçak Kursu

Türk Hava Kurumu tarafindan görevlendirilen Uzman Hava Ögretmen Pilot Ertugrul Yildirim kurs hakkinda verdigi bilgide, “Bizler Türk Hava Kurumu olarak benimsedigimiz HALKTAN ALDIGIMIZI TEKRAR HALKA VERIRIZ sloganiyla yola çikmis olan bir kurumuz. Bugün burada Türk Hava Kurumu’nun ücretsiz olarak verdigi havaciligin ilk adimi olarak kabul ettigimiz Model Uçak Kursunu baslatmis bulunmaktayiz. Kurum olarak gerek egitim ögretim dönemlerinde gerekse yil boyunca ücretsiz kurslarimiza devam etmekteyiz. Bu kurslarimiz arasinda Planör, Parasüt, Serbest Parasüt, Yamaç Parasütü, Balon, Yelken Kanat, Radio Control’ Lü Model Uçak gibi ücretsiz kurslarimizda yer almaktadir. Kurum olarak okullarimizda Havacilik Kulüplerine kurs olarak destek vermekteyiz. Karaman Bifa Ortaokulu Havacilik Kulübünde toplam 30 ögrencimiz bulunmaktadir. Bu ögrencilerimize malzemelerini ücretsiz olarak karsiladigimiz Serbest Uçus Modeli olan THK-ATA Planör Modelini yaptirmaktayiz. Bu kurs sayesinde ögrencilerimizin el becerilerini, düsünme kabiliyetlerini, dikkatlerini artirmaya yardimci oluyoruz. Türk Hava Kurumu bu kurslarinin yaninda ise çok önemli iki görev icra etmektedir. Bunlar Havadan Yangin Söndürme ve Hava Ambulans Hasta– Organ Nakilleridir. Ücretsiz Model Uçak Kurslarimizi Karaman genelindeki tüm okullarimizda yayginlastirmak karamanda havaci bir nesil yaratmak istiyoruz. Bunun içinde okullarimizin bizimle irtibata geçmesini istiyoruz” dedi.
Kursa katilan ögrenciler ise, “Türk Hava Kurumu’nun sundugu bu hizmetten dolayi çok memnunuz burada uçak yapmayi ögreniyoruz uçaklarimizi bitirdikten sonra uçurmak için sabirsizlaniyoruz hepimiz ögretmenimiz gibi havaci olmak istiyoruz, pilot olmak istiyoruz. Kurs ögretmeni Hava Ögretmen Pilot Ertugrul Yildirim sayesinde çok yararli bilgiler ögrendik kendisine çok tesekkür ediyoruz” dediler.
Okul müdürü Hüsnü Dabak’da, “Okulumuzda bulunan Havacilik Kulübünde Türk Hava Kurumu Karaman Subesinin destegi ile ücretsiz olarak ögrencilerimize Model Uçak kursu açtik. Bu kurs sayesinde ögrencilerimizin el becerilerini, özgüvenlerini, arkadaslari ile aralarindaki iliskilerini, artirmayi planladik. Bize destek olan kurs ögretmenimiz Hava Ögretmen Pilot Ertugrul Yildirim’a ve THK Karaman Subesine tesekkür ederim” dedi.
Bifa Ortaokulu Havacilik Kulubü, Teknoloji ve Tasarim Ögretmeni Tuba Güner ise “Okulumuz Havacilik Kulübünde Model Uçak kursu açtigimiz için çok mutlu olduk. Açikçasi ögrencilerimizden bu kadar ilgi ve alaka beklemiyorduk. Katilim sinirli oldugu için çogu ögrencimizi kursa alamadik ama ikinci bir kurs daha açmayi planliyoruz. Kurs basinda endiselerimiz vardi. Biz kâgittan basit bir uçak yapacagimizi zannediyorduk. Ama öyle degilmis. Resmen gerçek bir uçak nasil imal ediliyorsa bizde belli oranlarda ölçeklenerek küçültülmüs bir uçagi ihlamur ve balsa agaçlarindan ögrencilerimizle birlikle imal ediyoruz. Bende ögrencilerim gibi uçaklarimizin uçmasini dört gözle bekliyor ve ögretmenimiz Pilot Ertugrul Yildirim’a desteklerinden ötürü çok tesekkür ediyorum’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284