Türk - Kırgız İş Geliştirme Forumu Karaman’da Başladı

Türkiye ve Kırgızistan arasındaki ticari işbirliklerinin daha da artırılması amacıyla düzenlenen 2. Türk-Kırgız İş Geliştirme Forum’u açılış ve protokol konuşmalarıyla başladı.

Türk - Kırgız İş Geliştirme Forumu Karaman’da Başladı

Geniş bir katılımla gerçekleşen toplantıda konuşan Vali Fahri Meral, Karaman’da gerçekleştirilen 2. Türk - Kırgız İş Geliştirme Forumu’nun ülkelerimiz ve iş insanlarımız için hayırlara vesile olmasını diledi.
Kırgızistan’dan gelen kardeşlerimizi Karaman’da misafir etmekten duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum diyerek konuşmasına başlayan Vali Fahri Meral, “Türkiye ve Kırgızistan iş hacmini artırmak karşılıklı olarak iki kardeş ülkenin yatırım imkânlarını değerlendirmek için Karaman’da gerçekleştirdiğimiz bu Formun şehirleri ve toplumları birbirine kaynaştırarak iki ülke arasında kardeşlik ve dostluk duygularımızın daha da pekişmesiyle şehirlerimizin ekonomilerine büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu Forumun gerçekleştirilmesinde emeği olan değerli Milletvekillerimiz Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser’e, Kırgızistan Milletvekilimize, Sayın Büyükelçimize, Kırgızistan Chuy Bölge Valimize ve burada bulunan bütün iş insanlarımıza teşekkür ediyorum dedi.
Valilik olarak Karaman’ın ekonomik anlamda gelişmesi ve büyümesi için her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini ifade eden Vali Fahri Meral, forumun ilimizde düzenlenmesinde ve gerçekleşmesinde emeği geçen Karaman Ticaret ve Sanayi Odası, Mevlana Kalkınma Ajansı ile MÜSİAD Karaman Şubesine teşekkür etti.
İş Geliştirme Forumu’nun devamında Kırgızistan adına Chuy Bölge Valisi Altınbek Namazaliyev ve Kırgızistan’ın Türkiye Büyükelçisi Kubanıçbek Ömürailev tarafından yapılan sunumların ardından ilimiz adına ise Karaman Ticaret ve Sanayi Odası, Mevlana Kalkınma Ajansı ile Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmalar tarafından sunumlar yapıldı.
Karaman tanıtım videosunun izlenmesiyle devam eden Forumun ilk günkü programında, Vali Fahri Meral ve Chuy Bölge Valisi Altınbek Namazaliyev arasında imzalanan “İyi Niyet Protokolü” ile Karaman Valiliği ve Chuy Bölge Valiliğinin “Kardeş Şehir” uygulamasının ilk adımları atıldı. İmza töreninin ardından konuşan Vali Fahri Meral, Kırgızistan - Chuy Bölgesi ile Karaman arasında ‘Kardeş Şehir’ uygulamasının başlatılması amacıyla imzalanan ön protokolün her iki taraf içinde hayırlı olması temennisinde bulundu. 
İmza töreninin ardından daha sonra iki ülke iş insanları arasında iki gün sürecek olan ikili görüşmelere geçildi.
2. Türk - Kırgız İş Geliştirme Forumu açılış programına; Vali Fahri Meral, Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömürailev, Kırgızistan Chuy Bölge Valisi Altinbek Namazaliyev, Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker, Av. Selam Oğuzhan Eser, Kırgızistan Cumhuriyeti Milletvekili Bütçe Finans Komisyonu Başkanı Emil Toktoshev, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Kırgızistan Serbest Bölgeler Genel Müdür Yardımcısı Miradil Bakhasev ve iş insanlarından oluşan heyet ile Karamanlı sanayi ve iş insanları katıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2020, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284