Türkçe'nin Gönül Elçilerinden Başkan Çalışkan'a Ziyaret

Yunus Emre Enstitüsü aracılığı ile Türkçe öğrenen ve Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi bünyesindeki yaz okulu kapsamında Karaman'a gelen yabancı öğrenciler Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ı ziyaret etti.

Türkçe'nin Gönül Elçilerinden Başkan Çalışkan'a Ziyaret

Türk dilini ve kültürünü gerçekleştirdiği eğitim ve kültürel faaliyetlerle dünyanın dört bir köşesine başarıyla taşıyan Yunus Emre Enstitüsü her yıl on binlerce insana Türkçe öğretiyor. Yunus Emre Enstitüsünün yurt dışındaki Türkçe kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerler ile yurt dışındaki üniversitelerin Türkoloji bölümlerinde okuyan yabancı öğrenciler “Türkçe Yaz Okulu” programı kapsamında Türkiye’ye geldiler.

İran, Azerbaycan, Kosova, Mısır ve Cezayir'den gelen 18 yabancı öğrenci, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mert Öksüz refakatinde Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şöyle konuştu: “Türkçe'nin başkenti Karamanımız da siz değerli gönül elçisi öğrencilerimizi ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Sizler Türkçe öğrenmenin yanı sıra gönül elçisi görevini üstlenmiş bulunmaktasınız. Bu sayede ülkemizin, Karamanımızın cömertliğini, misafirperverliğini ve hoşgörüsünü ülkelerinize en güzel biçimde anlatacaksınız. İnşallah şehrimizde bulunduğunuz süre içerisinde güzel anlar yaşarsınız. Hepinize yaşamınızda başarılar diliyorum.”

Ziyaret sonrasında yabancı öğrencilere Karaman Belediyesi tarafından şehir merkezinde bulunan tarihi mekânlar ve sosyal tesisler gezdirildi.

Külliye’de Dev Kapanış Şöleni

Yunus Emre Enstitüsü, her yıl dünyanın 5 kıtasında on binlerce insanı Türkçe ile tanıştırıyor. Enstitü aracılığıyla Türkçe öğrenen yabancı öğrenciler, Türkçe Yaz Okulu programı kapsamında Türkiye’ye gelerek öğrendikleri Türk dilini Anadolu’nun kültürü ile harmanlayacaklar.

Yunus Emre Enstitüsünün bu yıl 8'incisini gerçekleştireceği Türkçe Yaz Okulu programı, Türkiye'nin 22 farklı şehrinde gerçekleşiyor. 23 üniversitenin ev sahipliği yaptığı program kapsamında öğrenciler; Erzurum, Rize, Balıkesir, Çanakkale, Sivas, İstanbul, Afyon, Isparta, Sakarya, Karabük, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Bolu, Ankara, Giresun, Samsun, Karaman, Konya, Aydın, İzmir ve Nevşehir'de Türkçe eğitimi alacak ve kültürel gezilere katılacak. Programın kapanışı ise Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığınca himaye edilecek. Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Yunus Emre’nin dili ile dünyaya barış mesajı verecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284