Türkçe Öğrenen Mültecilere Sertifikaları Verildi

Karaman Belediyesi Kent Konseyi tarafından mültecilere Türkçe öğrenmesine yönelik 16 hafta süren Türkçe Dil Kursu tamamlandı. Eğitimin ardından kursa katılan 90 kursiyere sertifikaları verildi.

Türkçe Öğrenen Mültecilere Sertifikaları Verildi

Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen törene; Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Belediye Başkan Yardımcısı Duran Kabaağaç, Belediye Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Fadime Ünlü ve sertifika alacak olan mülteciler katıldı.
Törende konuşan Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven: “Türkçe’nin başkenti Karaman’da yaşayan ve çeşitli nedenlerle ülkelerini terketmek zorunda kalan mülteci kardeşlerimizin yaşamlarını daha kolay kılmak adına düzenlediğimiz Türkçe Kursu tamamlandı. Karaman sevgi ve hoşgörü şehridir. Karaman mazlumlara masumlara kapılarını açmış kadim bir şehirdir. Bu noktada mülteci kardeşlerimizin zorlu yaşam koşullarını iyileştirmek için Kent Konseyi olarak çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Türkçe Kursu’nun yanı sıra çeşitli yardım organizasyonları da düzenleyerek onların sıkıntılarını hafifletiyoruz. Bu noktada diğer tüm çalışmalarımızda olduğu gibi mültecilerimize yönelik tüm çalışmalarımızda bize destek olan Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan’a ve şahsında tüm Karaman Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.
Başkan Yardımcısı Duran Kabaağaç ise: “Sizleri burada görmekten dolayı çok mutluyuz. Burada kaldığınız süre içerisinde yapmış olduğunuz çalışmalarla bu şehre hoş bir seda bırakacağınıza inanıyorum. Biz hizmet yaparken kişinin düşüncesine, görüşüne, milletine, rengine bakmadan Allah rızası için yapıyoruz. Kent konseyine böyle bir kurs düzenlediği için sizlerin adına teşekkür ediyorum. Buna doğrudan katkısı olan Sayın Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan’a ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Türkçe dil kursumuz sizlere faydalı olabilmişse ne mutlu bizlere. Karaman olarak sizler için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile geçtiğimiz gün İstanbul da gerçekleştirilen bombalı saldırıyı nefretle kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Unutmasınlar ki bu millet hiçbir zaman bu çapulculara boyun eğmeyecek ve devletimiz bu kalleşliğin hesabını elbette soracaktır” dedi.
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları Başkan Yardımcısı Duran Kabağaç, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Fadime Ünlü ve Kent Konseyi Üyeleri tarafından takdim edildi.
 

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2016, 17:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284