“Türkiye Sevgisi Imandandir”

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Yazar Ebubekir Kurban’in konusmaci olarak katildigi ‘Türkiye Sevgisi Imandandir’ konulu konferans düzenlendi. Genç Vizyon Ögrenci Toplulugunca organize edilen konferansa Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Alaattin Karaca, ögretim elemanlari ve ögrenciler katildi.

“Türkiye Sevgisi Imandandir”

“Türkiye’yi sevmek ask ile olur”
Karamanoglu Mehmetbey Konferans Salonunda gerçeklestirilen konferansta konusan Yazar Ebubekir Kurban, kalabalik bir ailede yetistigini ve ailesi ile çevresinde yasadigi olaylardan etkilenerek, ‘Türkiye sevgisi imandandir’ demeye basladigini söyledi. Kurban, “Ibadeti de, sevgiyi de, imani da ask ile yapmak gerekir. Türkiye’yi sevmek de ask ile olur.” dedi.
“Türkiye bana göre biricik bir ülkedir”
Körfez Savasi’nin yasandigi dönemlerde savasin televizyonlardan canli olarak yayinlandigini hatirlatan Ebubekir Kurban, “Orada çocuklar ölürken, insanlar savasi ve çocuklarin ölümünü elinde kumanda ile yatarak izliyorlardi. Daha sonrasinda ise baska bir kanaldaki bir programda eglenebiliyorlardi. Bu insanlik ayibi böylesine mesrulastirilmisti insanlarin gözünde.” diye konustu.
Zalimlere mutlaka ses çikarmak ve her zaman karsi durmak gerektigini vurgulayan Kurban, “Dünyanin zalimleri Türkiye’yi sevmiyorlar. Fakat her seye ragmen bu ülkenin insanlari tebessüm etmeye devam ediyor. Türkiye bana göre biricik bir ülkedir.”
“Önce Karaman’i, sonra Türkiye’yi sevmeliyiz”
Zalimler ve onlarin kavramlariyla çatismanin cereyan ettigi yeri ‘Türkiye’ olarak ifade ettigini dile getiren Ebubekir Kurban, sözlerini söyle sürdürdü: “Türkiye’nin olmadigi bir dünya düsünemiyorum. Türkiye’nin olmadigi bir dünyayi sevemiyorum. Dünyanin gözü bizim ülkemizde. Hakikat ile aramizdaki perdeyi kaldirmak için önce yasadigimiz sehri, Karaman’i sevmeliyiz. Daha sonra ülkemizi, Türkiye’mizi sevmeliyiz. Ülkemizin maddi ve manevi degerlerine sahip çikmaliyiz, bu degerlerimizi koruyarak onlari sevmeliyiz ve yasatmaliyiz.”
“Ülkesini sevmeyen dünyanin oyuncagi olur”
Kendisine hayati boyunca yöneltilen ‘Yalnizca Türkiye üzerinden konusursan, dünya insani olamazsin’ elestirilerine ‘Ülkesini sevmeyen insan dünyanin oyuncagi olur’ seklinde cevap verdigini dile getiren Ebubekir Kaplan, “Türkiye’de bazi insanlar ülkesinin öneminin farkinda degiller. Yabancilarin bizimle hiçbir ortak yani yok. Onlarla konusabilecegimiz hiçbir seyimiz yok. Aile yapilarimiz farkli. Hiç kimsenin, hiçbir seye inanmadigi ülkelerde insanlar her seye inaniyor. Milli ve manevi varligimizi iyi ögrenip onun kiymetini bilmeliyiz.” dedi.
“Türkiye’yi sevmeden Müslüman olunamayacagini iddia ediyorum”
“Belki çok büyük bir iddia olacak ama ben Türkiye’yi sevmeden Müslüman olunamayacagini iddia ediyorum.” diyen Kurban, “Allah’in bizi yarattigi yerde, ailemizin oldugu yerde kalbimiz atmiyor ve bu ülkenin heyecanini yasamiyorsak ülkemizi sevemeyiz. Türkiye’de yasayan insanlar olarak karnimizi doyurup Allah’a sükretmek yetmez. Ülkemizin kiymetini bilmek, çalismak ve sürekli ilerlemek zorundayiz.” seklinde konustu.
Yazar Ebubekir Kurban’a plaket verilmesi ve Kurban’in kitaplarini imzalamasinin ardindan etkinlik sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284