Türkiye`de Yerel Yönetim Reformu Projesinin Kapanis Toplantisi Yapildi

Avrupa Birligi (AB) tarafindan finanse edilen Türkiye`de Yerel Yönetim Reformu Uygulamasinin Devamina Destek Projesi`nin kapanis toplantisi Ankara’da yapildi.

Türkiye`de Yerel Yönetim Reformu Projesinin Kapanis Toplantisi Yapildi
JW Marriott Otelde gerçeklestirilen toplantiya Içisleri Bakani Idris Naim Sahin, ilimiz Valisi Süleyman Kahraman, Mahalli Idareler Genel Müdürü Yavuz Selim Kösger, Merkezi Finans ve Ihale Birimi Baskani Muhsin Altun, Birlesmis Milletler Kalkinma Programi (UNDP) Mukim Temsilcisi Shahid Najam, AB Türkiye Delegasyonu Birinci Müstesari Erwan Marteil katildi.
Içisleri Bakani Idris Naim Sahin açilis konusmasinda günümüzde kati ve merkeziyetçi yapinin yerine daha esnek, yerinden yönetilen ve daha katilimci bir yönetim anlayisina geçildigini belirtti.
Yeni yönetim felsefesinin temelinde, hizmetlerin vatandasin seçtigi kisiler tarafindan yerinden karsilanmasinin bulundugunu ifade eden Içisleri Bakani Idris Naim Sahin, kendilerinin de yerinden yönetimin güçlendirilmesini, vatandasin karar alma sürecine etkin katilmasini ve yönetimde seffaf ve hesap verebilirligin artirilmasini desteklediklerini söyledi.
Yerel yönetimlerimizin görev, yetki ve sorumluluklari ile kullandiklari kaynaklarin artirilmasi için bakanlik olarak önemli adimlar atildigini belirten Bakan Sahin konusmasinin devaminda “Bu alani düzenleyen temel kanunlar, tümden yenilenerek yerel özerklik güçlendirilmistir. Merkezi yönetim ve yerel yönetimler arasindaki görev ve yetki paylasimi yeniden tanimlanmis, daha önce merkezi idare tarafindan yürütülen pek çok hizmet yerel yönetimlere devredilmistir. Yerel yönetimler için esnek bir organizasyon sistemi benimsenmis, yerel yönetimlerde birimlerin kurulmasi, kadrolarin ihdas ve iptal edilmesi konusundaki yetkiler kendi karar organlarina birakilmistir” dedi.
KÖYDES ve BELDES projelerine Cumhuriyet tarihinin en büyük kaynak aktariminin yapildigini ifade eden Içisleri Bakani Idris Naim Sahin, KÖYDES kapsaminda 7,3 milyar liralik harcama ile 10,5 milyon vatandasa nitelikli yol ve temiz içme suyu hizmeti sunuldugunu, BELDES kapsaminda ise harcanan 3.3 milyon lira ile vatandasa temiz içme suyu ve altyapi hizmeti götürüldügünü anlatti.
Içisleri Bakani Idris Naim Sahin konusmasinin sonunda “Biz katilimci ve temsil gücü yüksek bir demokrasinin temelinde yerel yönetimlerin yattigi inanciyla demokrasinin temel unsurlarindan olan yerel yönetimlerin gelistirilmesi ve güçlendirilmesi yönündeki çabalarimizi sürdürecegiz. Merkezi yönetim ve yerel yönetimler olarak hepimizin temel amaci, halkin hayatini kolaylastirmak, huzur, güvenlik ve refah içinde yasamasini saglamaktir” dedi.
Konusmalardan sonra Içisleri Bakani Idris Naim Sahin pilot yerel yönetimlerin temsilcilerine plaket verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284