Resmi bir üretim merkezi olduklarını anlatan Hasan Güleç, kuş üretmenin oldukça zahmetli bir iş olduğunu belirterek, “Üretim merkezimizin giriş katında petshop kısmımız ve diğer katlarda da üretim kısmımız bulunmaktadır. Şu anda üretim yaptığımız kuşun adet sayısı 1000’in üzerindedir. Bunlardan ortalama aylık 800’e yakın yavru almaktayız. Bu aldığımız yavruları Türkiye’nin geneline yolluyoruz. Bakımı günlük olarak yaptığımız için sürekli şefkat ve ilgi isteyen yavrularımız var. Biz bu işi severek ve gönül vererek yapıyoruz. Kuşların günlük rutin olarak yem, su ve temizliğini yapıyoruz. Resmi koşullarda Türkiye’nin 5’inci resmi üretim hanesiyiz. Tesisimizin kapasitesi dolduğu için yeni bir tesis kurma planları içerisindeyiz. Bu tesiste de güvercin, bıldırcın, sülün tarzı kuşları da üretmek istiyoruz” dedi.
“Kuşları Sakinleştirmek İçin Onlara Müzik Dinletiyoruz”
Kuş sayısının çok olmasından dolayı üretim merkezinde rahatsız edici bir ses oluştuğunu ifade eden Hasan Güleç, “Kuşların birbirlerinin seslerinden rahatsız olmamaları için böyle bir müzik sistemi kurduk. Çalan müzikle kuşlarımız hiçbir koşulda rahatsız olmuyor. Müzik sesini duyan kuşlar gayet sakin ve çok ses çıkarmıyorlar” diye konuştu. İHA
Türkiye’nin 5’inci Resmi Üretim Hanesi Karaman’dan
Karaman’da Tabduk Emre Mahallesi GİM Toptancılar Sitesi’nde bulunan 4 katlı üretim merkezinde on yıldır kuş üretimi yapan Hasan Güleç ayda 800’e yakın muhabbet kuşu üretiyor.

YORUM EKLE
1
Kadın Elinin Değdiği Yer: Anatolio Restoran
2
Ekim Ayı Halk Günü Toplantısı Yapıldı
3
Karaman’da Uyuşturucudan 3 Kişi Tutuklandı
4
TEKMERSAN`da Toz Toprak Çilesi Sona Erecek
5
Eylül Ayında Karaman’da Konutların %19,3’ü...
6
25 TON 20,20,0 GÜBRE SATIN ALINACAKTIR
7
Tasfiye Halinde S.S.743 Sayılı Karaman Tiftik ve...
8
Karaman Belediyesine 800 Bin TL`lik Nakdi Yardım
9
Vali Işık “Demokrasimizin İlk Halkası Muhtarlarımızın...
10
Yanarak Kül Olan 60 Yıllık Cami Yeniden İbadete...
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:26

GÜNEŞ
07:50

ÖĞLE
13:04

İKİNDİ
15:45

AKŞAM
18:07

YATSI
19:26
SAYFALARTüm Sayfalar
SIRADAKİ HABER