Türkiye’nin Dahi Çocuklari Arasinda Yer Aldi

Abaküs Mental Aritmetik Dernegi tarafindan geçtigimiz hafta sonu Istanbul’da gerçeklestirilen zeka olimpiyatlarina ilimizden katilan 7 ögrenciden Begüm Ünlü Türkiye birincisi olarak ülkenin dahi çocuklari arasinda yer aldi.

Türkiye’nin Dahi Çocuklari Arasinda Yer Aldi

Mega Aritmetik Merkezi Rehberlik Ögretmeni Selcen Kökes konuyla ilgili olarak yaptigi açiklamada, yaklasik 4 ay önce egitime basladiklarini ve bu kisa süre içerisinde veliler ve ögrencilerden çok önemli sonuçlar aldiklarini ifade etti.
Kökes, “Mental aritmetik zihinsel matematik demek. Zihinde matematik islemleri yaptiriyoruz çocuklara. Mesela hesap makinesi dururken zihinden matematik yaptirmak istemiyoruz aslinda. Burada yaptigimiz çocuklarin beyninin iki yarisini da çalistirmaktir. Bunun içinde yöntemlerimiz var. Bu yöntemler Melih Duyar tarafindan gerçeklestirilmistir. 5 ve 11 yas arasinda çocuklari hedef aliyoruz” dedi.
8 Eylül’de Mental Aritmetik olimpiyatlarina 7 ögrenci ile birlikte katildiklarini belirten Kökes, “Bu olimpiyatlarda Begüm Ünlü isimli ögrencimiz soloban’da Türkiye birinciligini aldi. Yaz kursu dönemlerimiz oldu. Yeni kayitlarimiz basladi. Toplama grubunda egitimlerimize baslayacagiz. Çocuklarimiza sol ve sag beyinlerini çalistirmayi ögretiyoruz” diyerek sözlerini tamamladi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284