TÜRKSOY Heyetinden ValiTuncay Akkoyun’a Ziyaret

Vali Tuncay Akkoyun, “4. Uluslararası Türk Dünyası Şöleni” kutlamaları kapsamında ilimizde bulunan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Sultan Raev, Özbekistan Fergana Şehri Vali Yardımcısı Hurşid Ahmedov ile Kırgızistan, Özbekistan ve Kazakistan’dan gelen sanatçıları ağırladı.

TÜRKSOY Heyetinden ValiTuncay Akkoyun’a Ziyaret

Valilik makamında Vali Tuncay Akkoyun’un ev sahipliği ile gerçekleşen ziyarette, Orta Asya ülkelerinde yaygın olarak kullanılan uzun boylu ve yaylı Türk çalgısı Dombra ve çeşitli enstrümanlar ile yapılan müzik dinletisinin ardından yöresel kıyafetlerle geleneksel halk oyunu gösterisi yapıldı.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev’den çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Tuncay Akkoyun, Türk kültürünün gelişmesi ve yeni nesillere doğru bir şekilde aktarılması konusunda özverili çalışma sergileyen TÜRKSOY'a önemli görevler düştüğünü belirtti.

“Gönlümüz bir”

Birliğimizin her daim devam edeceğini belirten Vali Tuncay Akkoyun, “Farklı ülkelerde yaşıyor olsak da bizler tek milletiz. Dilimiz bir, dinimiz bir, gönlümüz bir. Her ne olursa olsun kardeşliğimiz, birliğimiz bâki kalacaktır.” dedi.

Ziyaretlerinden dolayı Vali Tuncay Akkoyun, TÜRKSOY heyetine teşekkürlerini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284