Türmob Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Içyer: “Isletme, Iktisat Ve Kamu Yönetimi, Türkiye’deki Hem Kamunun, Hem De Özel Sektörün Olmazsa Olmazlaridir”

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler ve Yeminli Mali Müsavirler Odalari Birligi (TÜRMOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler Odasi Onursal Baskani Ahmet Içyer, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’nde “Muhasebeci Olmak” konulu söylesiye konusmaci olarak katildi.

Türmob Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Içyer: “Isletme, Iktisat Ve Kamu Yönetimi, Türkiye’deki Hem Kamunun, Hem De Özel Sektörün Olmazsa Olmazlaridir”

KMÜ Genç Vizyon Toplulugu tarafindan Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Karamanoglu Mehmetbey Salonu’nda gerçeklesen söylesiye üniversite ögrencileri ile muhasebeciler büyük ilgi gösterdi. Söylesi Ahmet Içyer’in kisa öz geçmisinin okunmasiyla basladi. Muhasebe meslegi insanligin var olusundan bugüne kadar süre gelmis en eski mesleklerden birisidir diyen Ahmet Içyer, "Çünkü muhasebenin, hesabin yapilmadigi hiçbir çalisma alani yoktur. Isletme, iktisat ve kamu yönetimi, Türkiye’deki hem kamunun, hem de özel sektörün olmazsa olmazlaridir. Sizler bu meslegi bitirdiginizde lisans mezunu oldugunuzda giremeyeceginiz hiç bir kurum yoktur. Deniz kuvvetlerinden tutunda hava kuvvetlerine varincaya kadar tüm kamu kurumlari da olsa sizsiz bu is olmaz. Onun için okudugunuz bölümlerin kiymetini çok iyi bilmeniz lazim. Sunu unutmayin ki herkes kamu personeli olacak diye de bir konu yok. Ailenizde muhakkak kamuda çalisanlar vardir, özel sektörde de çalisan vardir, kendi isini kurmus kisiler de vardir. Simdi bazi özel üniversiteler açiliyor. Bu üniversiteler diyor ki, ögrencilere mezun olur olmaz hemen is bulacagim diyerek bunu garanti veriyor. Bazi uçuk hayallerle giden üniversiteler de var. Ama kamu üniversitelerimizdeki akli basinda emin adimlarla, küçük adimlarla hedefe dogru yetistirilmis ögrencilerimizden biz çok büyük randiman aliyoruz. Kendi meslek dalimizda da özel sektörde de. Sizlerin burada almis oldugu ilim sizlere verilmis olan müfredat hakikaten çok farkli. Özel sektörde de kamuya da hazirliginizda büyük bir mesafe kat ediyorsunuz" dedi.

Ögrencilere bazi tavsiyelerde de bulunan Içyer, sizlerin muhakkak gazete ve internet sitelerinde ekonomi haberlerini günlük olarak takip etmeniz gerekir. Hatta köse yazarlarinin yazilarini da okumalisiniz. Üniversitede son sinifa geldiginizde ailenizden veya tanimadiginiz birisi sizlere ekonomi ile ilgili bir sey sordugu zaman karsiligini verecek bir çift lafiniz mutlaka olmasi lazim" diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284