Turnuva İçin Gittikleri Niğde’de Şehit Ömer Halisdemir’in Kabrini Ziyaret Ettiler

Liseler arası futbol turnuvası için Niğde'ye gelen Karamanlı öğrenciler, Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğde'deki kabrini ziyaret etti.

Turnuva İçin Gittikleri Niğde’de Şehit Ömer Halisdemir’in Kabrini Ziyaret Ettiler

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Futbol Federasyonu ve Nike işbirliğiyle düzenlenen '2016 Nike Halı Saha Ligi' kapsamında, Karaman'daki Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi, kura çekimiyle Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesiyle eşleşti.

Müsabaka öncesi Karamanlı öğrenciler, kahraman şehit Halisdemir'in Bor ilçesi Çukurkuyu beldesinde bulunan şehitlikteki kabrine gelerek dua okudu.

Okul Müdür Yardımcısı Erkan Yıldırım yaptığı açıklamada, müsabaka öncesi öğrencilerle şehitliğimizi ziyaret ettiklerini söyleyerek,"Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin. Şahadet bir çağrı, tüm nesillere çağrı. Allah onların yollarından gidecek nesilleri yetiştirmeyi de cümle ümmete nasip eylesin." dedi.

Beden Eğitimi Öğretmeni Abdulselam Karaharman ise Niğde'ye liseler arası halı saha turnuvası için geldiklerini ifade ederek, " Geçtiğimiz ay Karamanda şampiyon olduk. Karaman ilini temsilen geldik. Niğde’ye gelmişken kahraman şehidimizi ziyaret ettik. Turnuva bir nevi bahane oldu. Kahraman komutanımızın kabrini ziyaret etmekten gurur duyduk. Allah şehidimiz ailesi sabır versin. Böyle kahramanlarımız olduğu sürece bu ülke her zaman baki kalacaktır." ifadelerini kullandı.

Takım kaptanı Selman Emir, Karaman'da ki futbol turnuvasında şampiyon olduklarını belirterek,"Başka bir ile gideceğimiz söylendi. Biz Niğde'ye gideceğimizi bilmiyorduk ve maça gitmeyi de düşünmüyorduk. Sonra Niğde olduğunu öğrendik. Ömer Halisdemir'in Niğdeli olduğunu bildiğimiz için geldik. Futbol turnuvası bizim için bahane oldu. Biz zaten gelmek istiyorduk. Bu sayede şehidimiz Ömer Halisdemir'i ziyaret etmiş olduk." şeklinde konuştu.

Futbol takımı oyuncularından Oğuzhan Demirci ise Karaman'ı temsilen katıldıkları turnuva, farklı illerde devam edeceği için katılmayı düşünmediklerini ancak Niğde'de olduğunu öğrenince kahraman şehit Halisdemir'in kabrini ziyaret etmek için geldiklerini söyledi.

Demirci, turnuva bahanesiyle geldiklerini ve Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret ettikleri için mutlu olduklarını dile getirerek, "Ömer Halisdemir olmasaydı biz turnuvaya katılamazdık, bu röportajı yapamazdık. O gün herkes evindeyken, bizim rahat yaşamamız için kendini feda etti. Bu ziyaretten dolayı hepimiz çok gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2016, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284