Tuselog Çalistayi Karaman’da Yapilacak

Ilimiz, Karaman Belediyesi’nin de içinde bulundugu ve bir çevre projesi olan TUSELOG Projesi’ne ev sahipligi yapiyor. Projede, Isveç’ten Linköping Belediyesi, Burdur Belediyesi, Erzincan Belediyesi, Malatya Belediyesi ve Karaman Belediyesi yer aliyor.

Tuselog Çalistayi Karaman’da Yapilacak

TUSELOG Projesi kapsaminda yapilacak olan çalistayda, biyobozunur ve geri dönüstürülebilir atiklarin kaynaginda ayristirilmasi ile ilgili farkindaligin artirilmasi konulari islenecek. Çalistay 10-11-12 Eylül tarihleri arasinda Grand Otel’de yapilacak.
Temel fikri, artan çevre atiklarinin büyüyen bir sorun haline gelmesi nedeni ile, zarar gören çevrenin korunmasi, atiklarin daha kontrollü ve zararsiz hale getirilmesi olan proje çalistayina; alaninda uzman CITRES AB firmasindan Dr. Sami Serti, Cleantech Östergötland firmasindan Samar Nath, TUSELOG program yöneticisi Gülsen Can, Linköping Belediyesi’nden Ogün Türkay katilacak. Burdur Belediyesi Baskan Yardimcisi Hasan Duygulu baskanliginda yürütülecek olan programda 3 gün boyunca büyük sorun haline gelen çevre kirliligi hakkinda genis bilgilere yer verilecek.
Karaman Belediyesi ile Yunus Emre Kültür Vakfi’nin birlikte yürütmüs oldugu Kaynaginda Ayristirma Projesi (KARKAP) ile ilgili de diger belediyelere bilgiler verilecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284