Uçak Biletleri Zamlanacak

Pegasus Genel Müdürü Sertaç Haybat, Atatürk Havalimani’nda 28 lira olan alan vergisinin, yeni yapilacak üçüncü havalimaninda 48 liraya çikarildigini söyledi. Haybat, “Yolcular daha pahaliya uçacak” dedi.

Uçak Biletleri Zamlanacak

Pegasus Hava Yollari, dis hatlarda 41'inci nokta olarak Ispanya'nin Barselona sehrine uçus baslatti. Bu amaçla düzenlenen toplantida havacilikla ilgili güncel gelismeleri degerlendiren Genel Müdür Sertaç Haybat, kisa süre öncesi ihalesi yapilan üçüncü havalimaninin sektöre etkilerini yorumladi.
YESIL ALAN KOLAY DEGIL
Bugün gazetesinden Zafer Özcan'in haberine göre; Haybat, "Atatürk Havalimani kapatilacagi için aslinda burasi ikinci havalimani. Ancak Atatürk gibi muazzam bir tesisi kapatmak yaziktir" dedi. Yeni havalimanina ödenecek yüksek bedelin sonuçta tüketicinin cebinden çikacagini vurgulayan Haybat, su degerlendirmeyi yapti: "Atatürk'te 28 lira olan alan vergisi, bu projede 48 lira. Bu digerlerini de etkiliyor. Örnegin ihale öncesi Sabiha Gökçen'de 29 lira iken simde 36 liraya çikti. Yolcular pahaliya uçacak." Yeni limanda yer alip almayacaklarinin henüz belli olmadigini da vurgulayan Haybat, "Atatürk kalsa mutlaka orada olacaktik" bilgisini verdi.
Atatürk Havalimani'ni yesil alana çevirmenin de sanildigi kadar kolay olmadigini belirten Haybat, bunun için yeni bir havalimani için gereken kadar yatirima ihtiyaç bulundugunu söyledi.
REKABET SORUNU VAR
Haybat ayrica dis hat uçuslari konusunda THY'nin tavrini bir kez daha elestirdi. 2009'dan beri THY'nin Sabiha Gökçen'den dis hat uçuslarini Pegasus ile ayni saatlere koydugunu ve ayni hatti Atatürk'e göre daha ucuza sattigini belirten Haybat, bunun rekabeti yok ettigini söyledi. Haybat bu konuda havacilik otoritesini de göreve çagirdi.
HALKA ARZDAN GELEN PARA UÇAGA GIDECEK
Kisa süre önce gerçeklesen halka arzda, hisselerin beklediklerinden iyi performans gösterdigini belirten Haybat, buradan gelen paranin bir kisminin yeni uçak alimi bir kisminin da sirketin nakit durumunu düzeltmek için kullanilacagini söyledi. 42'nci nokta olarak Doha'ya uçacak olan sirketin, Atina uçusu da 29 Haziran'da basliyor.
Kaynak: Bugün
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284